Újabb szintet lépett a Baptista Teológiai Akadémia fejlődése

2663

Együttműködési megállapodást kötött 2022. március 30-án az észak-amerikai Texas államban működő Southwestern Baptista Teológiai Szeminárium (SWBTS) Globális Vezetésfejlesztési (GLD) csoportja és a budapesti Baptista Teológiai Akadémia a magyarországi intézmény oktatási-infrastrukturális fejlesztésének támogatására, illetve az oktatás színvonalának, a keresztény vezetőképzés hatékonyságának növelésére.

Az amerikai vendégek, partnerek kifejezték, milyen nagyra tartják azt a munkát, szolgálatot, amit a magyarországi baptisták végeznek. Szeretnének minden segítséget megadni ahhoz, hogy megerősödjön a BTA oktatási-szolgálati tevékenysége (vezetőképzés, könyvtárfejlesztés, evangelizáció, tanítványozás, gyülekezetplántálás, szociális tevékenységek stb.).

Elkötelezettek abban, hogy a partneri kapcsolat gyümölcsöző legyen és hasznos Isten országának építésére. Dr. David Mahfouz az SWBTS GLD képviseletében, és dr. Mészáros Kálmán, a BTA rektora látta el kézjegyével a dokumentumot. A Magyarországi Baptista Egyház részéről támogatását fejezte ki Papp János egyházelnök és Varga László Ottó főtitkár.

A Southwestern Baptista Teológiai Szeminárium (SWBTS) Globális Vezetésfejlesztési (GLD) küldöttségének tagja volt dr. Harry Lewis, illetve Richard Blake. A megbeszélésen a BTA részéről jelen volt még Paróczi Zsolt rektorhelyettes és dr. Bukovszky Ákos külügyi titkár.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!