Újabb szintet lépett a Baptista Teológiai Akadémia fejlődése

2762

Együttműködési megállapodást kötött 2022. március 30-án az észak-amerikai Texas államban működő Southwestern Baptista Teológiai Szeminárium (SWBTS) Globális Vezetésfejlesztési (GLD) csoportja és a budapesti Baptista Teológiai Akadémia a magyarországi intézmény oktatási-infrastrukturális fejlesztésének támogatására, illetve az oktatás színvonalának, a keresztény vezetőképzés hatékonyságának növelésére.

Az amerikai vendégek, partnerek kifejezték, milyen nagyra tartják azt a munkát, szolgálatot, amit a magyarországi baptisták végeznek. Szeretnének minden segítséget megadni ahhoz, hogy megerősödjön a BTA oktatási-szolgálati tevékenysége (vezetőképzés, könyvtárfejlesztés, evangelizáció, tanítványozás, gyülekezetplántálás, szociális tevékenységek stb.).

Elkötelezettek abban, hogy a partneri kapcsolat gyümölcsöző legyen és hasznos Isten országának építésére. Dr. David Mahfouz az SWBTS GLD képviseletében, és dr. Mészáros Kálmán, a BTA rektora látta el kézjegyével a dokumentumot. A Magyarországi Baptista Egyház részéről támogatását fejezte ki Papp János egyházelnök és Varga László Ottó főtitkár.

A Southwestern Baptista Teológiai Szeminárium (SWBTS) Globális Vezetésfejlesztési (GLD) küldöttségének tagja volt dr. Harry Lewis, illetve Richard Blake. A megbeszélésen a BTA részéről jelen volt még Paróczi Zsolt rektorhelyettes és dr. Bukovszky Ákos külügyi titkár.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!