Udvarnoki András Baptista Diákotthon – Kispest

11608

2013 szeptemberében nyílt meg a Kispesti Baptista Gyülekezet imaházának oldalszárnyában az Udvarnoki András Baptista Diákotthon.

Első lakói a Baptista Teológiai Akadémia diákjai közül kerültek ide, de akadnak közöttük máshol tanuló egyetemisták is. Az elmúlt esztendőben nyolc bentlakásos diák vette igénybe az otthont, de rajtuk kívül volt még két diák, akik ugyancsak gyülekezetünkben munkálkodtak az elmúlt esztendőben.

c93f1ab48c0352766c89dece40293e92

Szekeres Tamás az erdélyi Zilahról került hozzánk, aki jelenleg a BTA másodéves missziói szakos hallgatója.

Drenyovszki Dávid a gyulai gyülekezetből került a budapesti baptista teológiára. Jelenleg Rákoshegyen szolgál a gyülekezetben.

Hegedűs Dávid a győri gyülekezetből érkezett, és ott is szolgál a gyülekezet ifjúságában a budapesti műszaki egyetemi tanulmányai mellett.

Hortobányi Ferenc székesfehérvári fiatal, aki a teológiai tanulmányai mellett hétvégenként visszajár anyagyülekezetébe, ahol a helyi ifjúság egyik vezetője.

Győri Tamás Pécsről került Budapestre a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karára. Tanulmányai mellett ő is visszajár hétvégenként anyagyülekezetébe Pécsre.

Kumich Fernc Galgagutáról került a kispesti diákotthonba, és a gazdálkodás és menedzsmentképzés szakterületén bővíti ismereteit.

Nyilas Richard Sarkadkeresztúron nőtt fel, majd az Élet Szava Bibliaiskolában tanult. Most a baptista teológián folytatja tanulmányait, emellett Rákoskeresztúron végez ifjúsági munkát.

Sápi Máté Berettyóújfaluból származik, majd Hajdúszoboszlón jutott élő hitre. Jelenleg teológiai hallgatóként Őrbottyánban végez beosztott szolgálatot. Emellett fúvós hangszeren is dicséri az Urat.

Erdei Sámuel testvér ugyancsak Erdélyből került hozzánk, a belényesi gyülekezetből. Már második éve szolgál teológiai hallgatóként a Kispesti Baptista Gyülekezetben.

Komjáti Zoltán Gödöllőről jár hozzánk Kispestre, ahol az iskolai hitoktatást vállalta el az elmúlt évben.

Örülünk annak, hogy a mögöttünk hagyott esztendőben békesség és sok áldás kísérte a Kispesti Baptista Gyülekezet fenntartásában működő Udvarnoki András Baptista Diákotthon működését. A diákokat a következő tanévben is visszavárjuk, illetve azok jelentkezését is várjuk, akik budapesti tanulmányaik alatt a kispesti diákotthonban szeretnének elhelyezést nyerni.

Érdeklődni a következő elérhetőségen lehet: gerotamas@gmail.com
Baptifon: +36-30-3908633.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció