42 800 cipősdoboz-ajándékot mintegy 150 millió forint értékben gyűjtött össze a 2021-es évben a jótékonysági programot 18. alkalommal lebonyolító Baptista Szeretetszolgálat. Az online adományozási kedv nőtt, idén ötezer ajándék készült el így. A legnépszerűbb karácsonyi adakozási formát, a Cipősdoboz-akciót ebben az évben többek között az El a kezekkel a papámtól! című Dobó Kata-film stábja támogatta számos vállalat, szervezet mellett.

A Baptista Szeretetszolgálat 18. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz-akciót, amelynek célja, hogy az akcióhoz csatlakozók cipősdobozba csomagolt ajándékkal tegyék szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát. Az akció honlapján útmutatást adtak a csomagok elkészítéséhez, amelyeket idén közel 400 gyűjtőponton vártak, hogy karácsony előtt eljuttathassák azokat a rászoruló gyerekeknek: nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, nehéz sorban nevelkedőknek. A kampány ideje alatt 42 800 cipősdoboz érkezett, ebből 5000 db online adományozással. Az ajándékokat az ország különböző részein élő rászorultaknak osztották ki, de jutottak dobozok határon túlra, Erdélybe és Kárpátaljára is. 

„Idén 25 éves a Baptista Szeretetszolgálat, így nekünk is különleges ajándék ez a szép szám, 42 800 rászoruló kisgyermek arcára csalhatunk idén mosolyt karácsonykor” – mondta dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke. 

Nagyon sokan dobozoltak ezúttal is a Baptista Szeretetszolgálattal: csatlakozott az El a kezekkel a papámtól! című magyar gyerekfilm stábja, közel 500 cég és közösség a munkatársaival, köztük a BKK Mikulás-trolija, az Újpest jégkorong szakosztálya, az Egri Vízilabda Klub vagy az Agrárkamara. A hazai ismert emberek közül csatlakozott Béres Alexandra, Mező Misi, de például a balatoni kisboltjával és jégpályájával Ördög Nóra és Nánási Pál idén is rengeteg dobozt gyűjtött. A Cipősdoboz-akció idén sem ismert határokat: a Hollandiai Magyarok Közössége 800 dobozt szállított Magyarországra, de érkeztek felajánlások Szlovákiából, Angliából, Írországból, de még Hawaiiról is. 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!