Kedves Testvéreink!

A mai napon több testvérünktől kaptunk visszajelzést, hogy az OTP Bank nevében TELEFONOS CSALÓK felhívták őket és a segítségnyújtás látszatát keltve banki adatokat próbáltak tőlük kinyerni.

Az OTP Bank honlapján megjelent az alábbi híradás:

2023. szeptember 12.

Az utóbbi napokban céges telefonszámokat hívnak fel csalók, magukat az OTP Bank ügyintézőinek kiadva. A telefonon próbálkozó csalók azt használják ki, hogy a munkahelyi telefonszámok sok esetben egyesével követik egymást, így egy-egy munkahelyen több alkalmazott is tapasztalhat ilyen adathalász telefonhívást, akár egy napon belül több alkalommal is.

A hívásokat nem az OTP Bank indítja, és a hívásban bejelentkező „ügyintézőnek” sincs köze az OTP Bankhoz.

Általánosan elmondható, hogy a telefonon történő csalások esetén az elkövetők egy bank vagy szervezet dolgozójának adják ki magukat, és egy hamis történetet kitalálva (például azt, hogy gyanús tranzakciót észleltek az áldozat bankszámláján) próbálnak bankkártyaadatokat vagy internetbanki belépési adatokat kicsalni, esetleg távoli elérést lehetővé tevő alkalmazást letöltetni az ügyfél telefonjára (pl. Anydesk, Teamviewer), azzal az indokkal, hogy ez egy biztonsági program.

Kérjük a Testvéreket, hogy nagy körültekintéssel járjanak el az ismeretlen hívások esetében!

Semmilyen banki adatot ne adjanak meg ismeretlen személyeknek!

Az MBE Elnöksége


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!