Tehetségtavasz

3386

Az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola 2017. március 23-án rendezte meg az Újpesti Baptista Gyülekezet imaházában a „Tehetségtavasz” konferenciát, melynek fókuszában – különböző megközelítésekben – a tehetség témaköre állt.

A konferenciát Ribáné Horváth Enikő igazgató asszony nyitotta meg, majd a résztvevőket Mészáros Kornél baptista lelkész, a Magyarországi Baptista Egyház főtitkára köszöntötte.

A program szervezésében az intézménnyel együttműködött a Baptista Tehetségsegítő Tanács Oros Róza vezetésével.

A konferencián a Baptista Pedagógiai Intézet oktatási vezetői közül többen képviseltették magukat: Szabó Csaba igazgató, dr. Majorosi Györgyné, Szász Veronika, Galambosné Halbauer Judit, Oros Róza. A baptista oktatási intézményekből több mint 40, a tehetségazonosításban, -fejlesztésben, -gondozásban kiemelt szerepet játszó kolléga vett részt.

A konferencia délelőtti előadásai különböző megközelítésekkel, sajátos szempontok alapján járták körbe a „tehetségtémát”:

Szarka-Bögös Réka (Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola): A Z generáció pedagógiai kihívásai
Kovács Mónika (Kovács Pál Baptista Gimnázium): Esélyből lehetőség – tehetségtámogatás mint szemléletmód
Herczegh Tímea iskolapszichológus: Holisztikus szemlélet a tehetséggondozásban
Rajna András, a Sport Navigátor Program vezetője: Testnevelés és tehetséggondozás – a multisportszemlélet jelentősége a XXI. században
Hornyák Balázs (Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola): Intézményi hálózatok a tehetséggondozásban.

Az ebédszünet után a résztvevők műhelymunka keretében gyűjtötték össze tapasztalataikat, majd osztották meg a kollégákkal élményeiket, benyomásaikat, „mit visznek haza” a konferenciáról.

A nap zárásaként Makovínyi Tibor, az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola művésztanára „Táncra perdülünk” kreatív programjával tánctanulásra és közös mozgásra hívta a résztvevőket.