Mottó: „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.” (Gal 6,9–10)

TAKARD BE SZERETETTEL!

A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ közös cselekvésre hívja az ügyes kezű, nyitott szívű horgolni tudókat.­ Az idősotthonaink lakói számára meghirdetett akciónkat szeretnénk szélesebb körben elérhetővé tenni mindazoknak, akik szociális ellátást vesznek igénybe, és szeretettel várjuk a hozzátartozók, érdeklődők bekapcsolódását is!

Horgoljunk együtt karácsonyra a baptista fenntartású intézményeink gyerekeinek és a gyermekhospice-ház részére!

Az intézmények számára szeretnénk kisebb-nagyobb takarókat ajándékozni, amelyek különböző színű kis négyzetekből vannak összeállítva. A takarót díszíthetjük horgolt virágokkal is. Javasoljuk, hogy ehhez a 10 x 10 centiméteres kis négyzeteket készítsük „Bravo” vagy ahhoz hasonló vastagságú akrilfonalból. A fenntarthatóság jegyében akár megunt és jó állapotú kötött pulóverek anyagát is használhatjuk. Ez csak tanács, a takarókat bárhogy megalkothatjuk. Ezen kívül állatkák, babák, karácsonyfadíszek, angyalkák, tehát bármi készülhet, amivel örömet okozhatunk a gyermekeknek. Az alkotásoknak csak a képzelet szabhat határt! Ezek az egyedi ajándékok nemcsak horgolással, hanem kötve is készülhetnek.

Akciónk 2022. december 20-ig tart. 

Ha szívesen csatlakoznál, mindenképpen jelezd nekünk a részvételi szándékodat, vagy ha vannak további kérdéseid, bátran keress minket:

Kereskedő Emőke (kereskedo.emoke@baptist.hu, tel.: 0620-590-6697)

Szirtes-Tankó Tünde (szirtes-tanko.tunde@baptist.hu, tel.: 0620-338-5135)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!