Szeptember 15-én délelőtt öten álltak fehér ruhában a vízzel telt medence előtt a székesfehérvári baptista imaházban. A három testvérnőben és a két testvérben közös volt, hogy mindannyian most találták meg Jézusban a megváltójukat. Egy olyan személyt, aki nélkül már nem tudnák elképzelni életük folytatását.

Király Istvánné Judit egy egyszerű fehérvári munkáscsaládban nőtt fel. Isten nélkül élt a családja. Egy ismerős által jutott el a hetvenes években a József Utcai Baptista Gyülekezetbe, ahová aztán édesanyjával titokban sokszor eljárt. Utána eltávolodott ettől. Öt gyermeknek adott életet, majd nagyon kimerült lelkileg. Ezek után jött a hatodik gyermek. Elmondta, hogy nem volt nagyon jó az életük, de átélte mégis, hogy Isten ott van velük. Három éve érezte meg, hogy Jézus hívja a gyülekezetbe. Most pedig eljutott oda, hogy megvallja őt nyilvánosan is mint Urat és Megváltót.

Stallenbergerné Kovács Erika szintén Fehérváron él férjével és kisfiukkal. Keresztény háttérből érkeznek. Nagy tragédiaként élte meg hét éve, hogy mind a négy nagyszülője elhunyt, ráadásul egy év leforgása alatt. Ezek az események nagyon eltávolították Istentől. 2015-ben egy itteni testvérnő hívására jött el a gyülekezetbe, ahol azt élte meg, hogy Isten elkezdte gyógyítani őt. Idén nyáron a Zsid 2,14–15 igéje megragadta, a Zsid 4,7 pedig még inkább megerősítette. Erika végül megértette, hogy Jézus Úr a halál felett is. Ez segítette abban, hogy feldolgozza a sok családi gyászt. Ez adott neki új vigasztalást, reményt és új kezdetet.

Vas Eszter Panna 16 éves. A középiskola elkezdése előtt már elfogadta, hogy Jézus megváltotta, de ekkor még nem teljes szívvel. Az iskola elsodorta a hittől. Imádkozott, hogy kapjon ebből kiutat. A válasz egy keresztény osztálytársa által érkezett, aki hamar a barátnője lett. Ő segített neki visszatalálnia Jézushoz.

Molnár Bence szintén 16 éves, székesfehérvári. Gyermekként járt gyülekezetbe, de nem igazán kötötte le, ami ott történt. 2018-ban a vépi baptista gyermektáborban egyik este egy dal alatt szólt hozzá Isten. Ekkor megértette, hogy bűnös, és Megváltóra van szüksége. Imádkozott, és átélte, hogy Isten megbocsátott neki. 2019-ben az akkori gyermektáborban még inkább megerősödött ebben a döntésében, hogy egész életében Jézust szeretné követni.

Pácser Tibor két éve kezdett a gyülekezetbe járni. Egy ismerőse hívta el őt ide. Bizonyságtételében így fogalmazott: „A gyülekezet számomra ugródeszka volt az Úrhoz.” Megértette, hogy bűnben élt, és kérte Jézus kegyelmét. Azóta naponta átéli, hogy az imádság által új erőt kap Istentől. Hiszi, hogy Krisztusban új emberré lett.

A bemerítést Kovács Dániel lelkipásztor végezte, majd az igét Révész Lajos lelkipásztor hirdette. Emlékeztetett, hogy az életünk folyamán mindannyian átmegyünk egy vagy több válságon. Ilyenkor fontos észrevennünk, hogy Jézus megállt mellettünk, hiszen ő azért jött, hogy kivezessen minket ezekből a helyzetekből. Ha ez történik, ne tétovázzunk, mondjunk igent. Igent az életre! Hangsúlyozta, hogy ne feledjük, hogy a magukra hagyott zárt rendszerek halálra vannak ítélve. Belülről a saját rendszerünket nem tudjuk újraírni, szükségünk van a Megváltóra!

Az ünneplést az istentisztelet után a gyülekezet megterített asztalok mellett folytatta, és együtt örült az örülőkkel, meghívott családtagjaikkal, barátaikkal.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!