Sz. Laura Wycliffe-misszionárius hírlevele

2744

Az elmúlt hónapok nagyon gyorsan teltek. Előző hírlevelemben említettem, hogy szeretnék egy helyi családhoz beköltözni, hogy tovább folytassam a nyelvtanulást, és ismerkedjem a kultúrával. Hiszem, hogy Isten előttem járt mindebben, hiszen visszatekintve látom, hogy nemcsak barátokra találtam, hanem megtaláltam a helyi családomat is.

Nagyon sok időt töltöttünk együtt az anyukával, gyakran vigyáztam és tanultam együtt a család hétéves kisfiával, és közben gyakoroltam a bengáli nyelvet is. Hamarosan újra visszaköltözöm hozzájuk, amit már nagyon várok! Hálás vagyok, hogy eddig nem volt komolyabb egészségügyi problémám. A szervezetem próbál lépést tartani a gyakoribb évszakváltásokkal és az itteni körülményekkel. Köszönöm az egészségemért mondott imákat!

Előző hírlevelemben említettem, hogy nagyon jó lenne lakótársat találni és megosztani a költségeket. Január és március között nem volt lakótársam, de áprilistól már, nagyon váratlan módon, adódott, és úgy néz ki, hogy április végén egy újabb lány költözik be, aminek nagyon örülök. Azóta is járok nyelviskolába, hiszen jelenleg a nyelvtanulás a legfontosabb feladatom. Március végén sikeresen letettem az első (alapszintű) nyelvvizsgámat. Ahhoz, hogy a jövőben egy konkrét kisebbségi népcsoporttal szolgálhassak, egy magasabb szintet kell elérnem.

A nyelvtanulás mellett azonban igyekszem egyre több időt szánni arra, hogy az országban levő munkatársaim szolgálatát megismerjem.

Szükségem van vezetésre ezen a területen, hogy felismerjem, pontosan hol is van a szolgálati helyem ebben az országban. Köszönöm a sok bátorítást és érdeklődést, melyet otthonról kapok. Nagyon hálás vagyok minden anyagi támogatásért is, mert enélkül nem lehetnék B.-ben, és nem szolgálhatnék más népcsoportok felé. Köszönöm!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!