Színek

II. Országos Baptista Ki mit tud?

1406
 1. április 6–7-én – két év elteltével – ismét az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola szervezésében került megrendezésre a Színek II. Országos Baptista Ki mit tud?. A versenyfelhívást a Magyarországi Baptista Egyházzal és a Baptista Szeretetszolgálattal közösen tettük közzé a tanév elején a baptista középfokú iskolák számára. Ezen iskolák közül 11 intézmény fogadta el a meghívást, és gyűlt össze a kisújszállási Vigadó Kulturális Központban. A nemes megmérettetés délelőtt 9 órakor kezdődött a Nagykunság legszebb rendezvénytermében. Köszöntőt mondott Toldi Attila igazgató úr a vendéglátó iskola részéről, majd a fenntartó képviseletében Bárányné Zsámba Márta. Háló Gyula, a Magyarországi Baptista Egyház kommunikációs vezetőjének ünnepi gondolatai imával és áldással zárultak. A rendezvény jó hangulatához hozzájárult a két műsorvezető kolléga (Ari Katalin és Hajdu-Ráfis Tamás) közvetlen és vidám stílusa, akik bemutatták a zsűri népes táborát: a nyolc kategóriában meghirdetett versenyen 15 tagú zsűri látta el a feladatot. Ezután került sor a produkciókra mintegy háromórás blokkban. A média- rövidfilm kategóriában érkezett alkotásokat az érdeklődők ezt követően tekinthették meg. A képzőművészeti és a fénykép kategóriába érkezett alkotásokat kiállítás formájában lehetett megnézni a Vigadó előcsarnokában, az érdeklődőknek pedig városnéző programot szerveztünk. Az eredményhirdetéskor a zsűri kategóriánként röviden értékelte a nap eseményeit. Összesítve 200 tanuló 111 versenyművét élvezhettük (egy tanuló több alkotással is nevezett), melyből 39 élő produkciót láthatott a lelkes közönség. Külön dicséret illeti a közönséget is! Csodálatos és nagyon megható volt látni, ahogyan a diákok tudnak örülni mások sikereinek. Ritka az olyan verseny, ahol ennyi önzetlen szeretettel találkozik az ember. A legtöbb élőprodukció az ének kategóriában volt (18), majd a vers és próza 10 nevezéssel, ezt követte a tánc és mozgás 8, majd a stand up és a hangszer kategória minimális nevezéssel ebben az évben. A művészeti alkotások közül a fényképek száma 21, képzőművészet kategóriában 43 nevezés, míg a média és rövidfilm kategóriában 8 nevezés érkezett. Ezek a számok összességében meghaladták a 2016-ban érkezett nevezések számát. A helyezést elérők oklevélben és tárgyjutalomban részesültek. Az összesítésben a legjobb iskola vándorkupát vihetett haza. Ezt a következő versenyig a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium őrzi Budapesten.

A részt vevő iskolák

 • „Budapest” Baptista Szakgimnázium, Gimnázium és Sportiskola
 • ADDETUR Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola
 • Baptista Alapfokú Művészeti Iskola
 • Cserepka János Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola
 • Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola
 • Euro Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola
 • Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Felnőttek Általános Iskolája
 • Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola
 • Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium
 • Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola
 • Szivárvány Baptista Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola

A versenyfelhívásban a következő kategóriákban lehetett nevezni

 1. ének
 2. hangszer
 3. tánc és mozgás
 4. vers és próza
 5. stand up és színpadi jelenet
 6. fénykép
 7. képzőművészet
 8. média és rövidfilm.

A produkciókat neves szakmai zsűri értékelte

 • Ének és hangszer kategóriában: Murányi Anita énekes-színész, Verebélyi Noémi énekes-színész, Hálóné Cseh Ágota kántor, Szilágyi Valéria zongoraművész.
 • Tánc és mozgás: Kubus Kíra, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója; Szabó Lászlóné táncpedagógus; Verebélyi Noémi énekes-színész.
 • Vers és próza, stand up és színpadi jelent: Háló Gyula költő, Cs. Nagy Zoltán magyar–ének szakos középiskolai tanár.
 • Fénykép: Csóka Boglárka fotóművész, Szabó Gábor fotóművész.
 • Képzőművészet: Antal Sarolta iparművész, Duli Annamária tűzzománc művész, Kiss Anita művésztanár.
 • Média és rövidfilm: Kiss Virág 2D-animátor, animációs tervező; Kelemen Ilona operatőr.

Eredmények kategóriánként

A zsűrinek lehetősége volt kategórián belül megosztott díjat adni. Tánc és mozgás (egyéni) I. helyezett: Laczkó Máté, II. helyezett: Monoki Imre, III. helyezett: Seres Szilvia. Különdíj: Molnár Kira Tánc és mozgás (csoportos) I. helyezett: BAMI Nagykun néptáncegyüttes, II. helyezett: Szivárvány Dance, III. helyezett: Illéssy 12. A Vers és próza I. helyezett: Eisler Gréta, I. helyezett: Szvétek-Müller András, II. helyezett: Delean Kristóf, III. helyezett: Tar Dorina. Különdíj: Berettyán Márton Stand up és színpadi jelenet I. helyezett: Viski Rajmund Ének (egyéni) I. helyezett: Papp Gábor, II. helyezett: Tóth Viktória, III. helyezett: Kollár Diána. Különdíj: Szeremi Izabella, Különdíj: Kun Sándor, Különdíj: Takács Viktor Ének (kórus) I. helyezett: Kőrösi Kórus, II. helyezett: Lónyay Kamarakórus, III. helyezett: Zeneklub Hangszer I. helyezett: Mao Jiawei Média és rövidfilm I. helyezett: Sot Márton, Rigó Péter, Fazekas Krisztián; II. helyezett: Kiss Boglárka; III. helyezett: Szklenár József, Forró Máté, Balogh Zoltán. Különdíj: Fülöp Szabolcs Roland Képzőművészet I. helyezett: Res – sinka József, I. helyezett: László Luca Bolda, II. helyezett: Sersli Nikolett, II. helyezett: Varga Zsófia Panna, III. helyezett: Tímár Lotti, III. helyezett: Urbán- Szabó Andrea. Különdíj: Ducsai Nikolett, Különdíj: Gellér Zsófia, Különdíj: Ercse Fanni Sára Fotó I. helyezett: Gergely Zita, II. helyezett: Bacskai Zoltán, III. helyezett: Kulin Henrietta. Különdíj: Herman Réka Zita, Különdíj: Kelemen Boglárka

A Színek II. Országos Baptista Ki mit tud? verseny támogatói voltak

 • Baptista Szeretetszolgálat
 • Magyarországi Baptista Egyház
 • Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola Iskolánk ezzel a versennyel ismételten bizonyított. Két évvel ezelőtt az I. Színek Országos Baptista Ki mit tud?-dal felkerültünk az országos versenyt szervező és rendező iskolák térképére. A már évek óta sikeres Illéssy Gasztro Kupa után ez a második olyan volumenű rendezvény, ahol az iskola dolgozói kara és diákjai újból bebizonyították, hogy nem véletlenül mondhatjuk el magunkról: az Illéssy több, mint iskola.

Tóth László a szervező iskola részéről

 • Köszönet a szervezésben és lebonyolításban részt vevő kollégáknak, akik időt, energiát, fáradságot, telefonés egyéb költségeket nem sajnálva mindent megtettek azért, hogy ez a rendezvény a lehető legjobb színvonalon tudjon megvalósulni. Köszönjük a fenntartó Baptista Szeretetszolgálatnak, hogy anyagi lehetőséget teremtettek a verseny megrendezésére.

Toldi Attila iskolaigazgató


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!