Szeressétek egymást!

3328

Te mindig tudod szeretni azokat, akik felé szolgálsz? 

Bevallom férfiasan, nekem az nem mindig megy, sőt…! De a Bibliában ennek ellenére többször olvashatjuk azt a felszólítást, hogy szeressük egymást. Hogy kell? Hogy lehet ezt elérni? És még őt is, aki annyira kiállhatatlan, és állandóan csak elrontja a hangulatot?
Ha Isten jelenlétében vagyunk, akkor nagyobb szeretet van bennünk más emberek iránt.

Minél több időt töltünk Krisztussal, annál jobban hasonlítunk rá. Az emberek fontosak Jézusnak, és ami neki fontos, fontos követőinek is. Törődése és szeretete átragad ránk is.

Nézzük, mi történt János apostollal. Egyszer el akart pusztítani egy egész várost, mert néhány lakója nem akarta, hogy Jézus megszálljon falai között (Lukács 9,54). Miután egy hosszú életet töltött Isten jelenlétében, így írt: “Aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet” (1János 4,8).

Vagy itt van Péter, az az apostol, aki még pünkösd után sem tudta elviselni bizonyos emberek társaságát (Galata 2, 11-14). A keresztény jó tulajdonságok általa felállított híres “létráján” bemutatja, hogyan fejlődik ki a krisztusi jellem (2Péter 1,5-7).

Krisztussal való életen át tartó kapcsolatában eljutott oda, hogy becsülje a testvéri szeretetet és a minden ember iránti szeretetet.

Ez az egyik módja annak, ahogyan Krisztus építi országát – minden követője szívébe kiárasztja szeretetét, akik egymást és az egész világot szolgálják. Így a tiédbe is. Ne csüggedj hát! Isten segít szeretni.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!