Október 29–31. között gyülekezetünkkel Balatonszárszón töltöttünk el egy közös hétvégét az SDG Hotelben. Ezt az alkalmat már mindannyian izgatottan vártuk, hiszen közel két éve nem volt hasonlóra lehetőségünk. Valódi közösségépítő esemény volt, ahol csaknem 140 fő vett részt és minden korosztály képviseltette magát.

A péntek estét lelkipásztorunk, Dani Zsolt igehirdetésével indítottuk. Ezt követően egy kvíz keretén belül ismerkedhettünk meg jobban a helyszínnel és a hétvége témájával. Délelőttönként kiscsoportos beszélgetésekben is részt vettünk, ahol szűkebb keretek között jobban megnyílhattunk, elmélyülhettünk az adott tanítás témájában, és közelebbről megismerhettük egymást.

A délutáni focibajnokság, röpizés vagy egy séta a Balaton-parton tökéletes kikapcsolódást jelentett, a legjobb élményeket mégis sokunknak a szombat este tartogatta. Az alkalom alatt szó volt a haragról, hogy engedjük el a sérelmeinket, ne tartsuk évekig magunkban. A hétvégén többször elhangzott, hogy mennyire fontos, hogy először magunkat vizsgáljuk meg és a saját hozzáállásunkon változtassunk. A dicsőítés közben lehetőség volt imát kérni, és fantasztikus volt megtapasztalni, hogy az utolsó énekig sorban álltak az imaszolgálatosok előtt.

Legnagyobb örömünk, hogy a hétvégén két fiatal átadta életét Jézusnak. Sokan elmondták bizonyságaikat, letették terheiket, vagy igeverssel bátorították a gyülekezetet. A továbbiakban szeretnénk erősíteni az ifialkalmakat, és egyre jobban bevonni a fiatalokat a gyülekezet életébe is. Nagyon hálásak vagyunk, hogy láthatjuk a korábbi gyerektáborok eredményeit rajtuk keresztül.

Ez a pár nap mindannyiunknak sokat jelentett, hiszen régóta vágytunk a közös időtöltésre, személyes beszélgetésekre és egymás bátorítására. Amit ezáltal megtapasztaltunk, nemcsak személyes kapcsolatainkat, de Istenhez való kötődésünket is erősítette.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!