Szabó Balázs koncert a Duna palotában

1840
Szabó Balázs

Szabó Balázs mindig meg tud lepni minket. Mikor először meghallottam, hogy a több mint száz éves, impozáns Duna palotában lesz az öt éves jubileumi koncertje, leesett az állam a döbbenettől, és elhatároztam: mindenképp ott leszek 2016. február 20.-án.

Hogy mi keltette fel ennyire a kíváncsiságomat? Balázs dalszövegeit, zenei stílusát nagyon szeretem. Elgondolkodtatnak, de emellett meg is mozgatnak rendesen. Az ember, őt hallgatva, egyszerűen nem tud egy helyben maradni.

A Duna palota neobarokk stílusban épült.  Belépve az ajtaján tágas előcsarnok fogadja az érkezőt, melyből ünnepélyes hatású lépcső vezet fel a méltóságot sugárzó színházterembe, amit korábban olyan neves művészek látogattak, mint Bartók Béla és Kodály Zoltán.

Hogy fognak itt felcsendülni, megszólalni Balázs modern dalai? Aztán megszólaltak. De még hogy. Hol belepréseltek a székbe, hol pedig felemeltek a magasba. Felejthetetlen élmény.

Mikor az Öröktől ismered című dallal elkezdődött a koncert, a teltház egy emberként ujjongott fel: mindannyian megéreztük a legjobb helyen töltjük a szombat esténket. Ezt követően hallhattunk az elmúlt öt évből dalokat, de sokszor teljesen más hangszerelésben, mint ahogy azt megszoktuk.

Balázs a zenei blokkok között megosztotta velünk az elmúlt évek nehézségeit, bánatait, örömeit, győzelmeit egyaránt.

Az este során színpadra lépett Balázs több barátja, zenésztársa is: Pintér Béla, akivel korábban évekig együtt egy csapatban dicsőítették Istent, és Mező Misi, akivel jelenleg a B49 iskolamisszióban együtt zenélnek, és látnak rengeteg diákot dönteni az élő Úr mellett. Rajtuk kívül színre lépett meg a BPA Dance Team is, akik néhány dal alatt profi tánccal erősítették az üzenetet. Számomra nagy kedvenc volt, mikor Balázs is be lett vonva az egyik koreográfiába.

Az öt éves születésnapon az ünnepelt ajándékozott meg minket néhány új dallal. Közülük nagy kedvencem a Kelj fel és járj. Érdemes meghallgatni!

A koncert végén nagyon jó volt együtt énekelni több száz emberrel együtt, hogy Szebbé tesszük a világot.

Mező Misi
Mező Misi

Következzen egy-két mondat néhány résztvevőtől:

„Ami a legjobban tetszett, és ami a koncert után pár nappal is bennem maradt: az Balázs őszintesége, közvetlensége, ami otthonossá tette a koncertet.” (Csurka Emese)

„Születésnapomra kaptam a jegyet. Nem volt bennem semmilyen elvárás az estével kapcsolatban, de a koncert végére teljesen feltöltődtem, és máshogy mentem haza, mint ahogy érkeztem. Nagyon király volt, hogy Balázs ennyire alázatos, és tényleg nem magának, hanem Istennek adta a dicsőséget MINDENÉRT. Engem meglepett, és örömmel töltött el, hogy Mező Misi megtért, és láthattam, hallhattam őt is dicsőíteni. Az este fénypontja számomra az volt, mikor a végén mindenki felállt, és együtt énekeltünk. (Bereznai Sámuel)

03513be7fab6a038a66f19c87a36f520

„Az estéről alkotott véleményem, hogy remek volt. Szeretem Balázsban, hogy hibáival együtt felvállalja önmagát. A dalok és a hangulat mellett elgondolkodtató volt, amit megosztott: megfordult a fejébe, hogy a  Van élet című dalából kivegye a „bűn” szót, mert akkor játszotta volna a klipet egy zenei csatorna. Nem szabad az evangéliumot kicsit se szépíteni, hogy az embereknek jobban tetsszen. Az evangélium drámai és kegyelemmel teljes, úgy ahogy van. És a legviccesebb rész, mikor elmesélte, hogy befogadta az Úrat a szívébe tíz évesen, s nem mert futni, mert félt, hogy Jézust elhagyja.”  (Makráné Márton Debóra)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!