Kim Sang Bok: Krisztusban szabadok

2483

Az elmúlt napokban vendégünk volt Kim Sang Bok, az Ázsiai Evangéliumi Aliansz elnöke, a világszövetség korábbi elnöke.

Március 22-én a Budapesti Református Egyetemi és Főiskolai Gyülekezetben is hirdette az igét. Az alkalmat Márkus Tamás András, a gyülekezet lelkésze nyitotta meg, és köszöntötte az istentiszteletet szervező Magyarországi Evangéliumi Szövetség (Aliansz) képviseletében Szeverényi János elnököt, Szabó Dániel tiszteletbeli elnököt és Horváth István főtitkárt.

Az istentisztelet kezdetén koreai fiatalok dicsőítő szolgálatát hallgathattuk meg, majd Kim Sang Bok, a dél-koreai Torch Trinity University professzora, és az Ázsiai Evangéliumi Aliansz elnöke János evangéliumának 8. fejezete alapján hirdette Isten igéjét. Erőteljes prédikációjában kitért arra, hogy mit jelent szabadnak lenni Krisztusban, hogyan szabadít meg bennünket az az igazság, melyről Jézus ebben a bibliai szakaszban beszél. Ahhoz, hogy felismerjük, milyen égető szükségünk van az életünkben erre a szabadításra, meg kell látnunk azt is, mennyi minden tart minket fogva. A missziós lelkész kitért érzelmi, szellemi, fizikai vagy akár politikai, gazdasági helyzetünkben rejlő kötöttségeinkre, melyek a bűneset óta minden embert kivétel nélkül érintenek. Ezért vonatkozik minden emberre Jézus tanítása, ezért kell felismernünk, hogy ezen a földön egyedül őbenne lehetünk szabadok.

Bizonyságtételében elénk tárta, milyen körülmények között nőtt fel észak-koreai keresztényként, milyen bántalmazásokat kellett már egészen kisiskolás korától megtapasztalnia, majd hogyan volt lehetősége Dél-Koreába költözni és egészen az Úr Jézusnak szentelve az életét azóta is ezt az egyedül valódi szabadságot hirdetni az embereknek szerte a világon.

Az igei üzenetet Kim Sang Bok egészen páratlan kedvességgel, őszinteséggel és humorral közvetítette.

Prédikációja elején kiemelte: nem elég jól ismerni a szentírásbeli történeteket, nem elég kívülről tudni igéket: azokat le is kell engednünk agyunkból a szívünkbe. A keresztényeknek elsősorban nem intellektuális tudásra van ma már szükségük Jézus Krisztusról, hanem szívbéli ismeretre. Ez a kettő pedig bár összefügg, nem ugyanaz.

Pontosan ebben segített ez az alkalom sokunknak. A Szentlélek munkája érezhető volt, ez kiderült az istentisztelet utáni beszélgetésből is: többen éreztük úgy, hogy Isten aznap este is valami nagyon fontosra tanított bennünket, rávilágított olyan alapvető dolgokra az életünkben, amelyek sokszor háttérbe szorulnak a mindennapokban, pedig hívő életünk középpontjában kellene lenniük. Krisztussal azonban szabadok lehetünk a változásra mindennap.

Az igehirdetést követően szintén koreai énekszolgálatot hallhattunk, majd Szeverényi János imára kérte fel Horváth Istvánt, Szabó Dánielt és Kim Pált, a szintén Koreából érkező, már évek óta Magyarországon szolgáló lelkészt. Az esti istentisztelet végén Kim Sang Bok lelkipásztor áldotta meg a gyülekezetet, majd kötetlen beszélgetésre volt lehetőség a Lágymányosi Ökumenikus Központ templomában.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!