Október 15-én került megrendezésre az éves reformációi gálaest a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az alkalmon Nagy István mondott beszédet Reformáció és magvetés címmel, illetve énekelt a Koreai Presbiteriánus Egyház Nőszövetségi Énekkara, a Collegium Musicum Debrecen kamarazenekar, valamint a Misztrál Együttes.

Közösségünk képviseletében az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola gyermekkórusa és zenészei léptek fel, többek között megörvendeztetve a népes hallgatóságot a „Gyönyörű mind” kezdetű jól ismert énekkel.

Másik kiemelkedő érintettségünk, hogy a Protestáns Újságírók Szövetsége által alapított Rát Mátyás-díjat ebben az évben Háló Gyula baptista lelkipásztor vehette át. A méltatásban elhangzott, hogy számos más terület mellett a szószék is a média része, fontosabb üzenetünk pedig nem lehet, mint maga az evangélium. Testvérünk emelkedett szavakkal köszönte meg a díjat, és bátorított az igazság őszinte, folyamatos keresésére, vagy ahogy a tőle megszokott művészi tömörséggel megfogalmazta: „Nyugtalan elme, nyugodt lélek.” Szeretettel gratulálunk ezúton is testvérünknek, kollégánknak!

Baptista sajtószolgálat


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!