„Otthonom a templom” – vallja Tóka Szabolcs orgonaművész

552

2023. november 12-én a Rákoscsabai Baptista Gyülekezet adott otthont Tóka Szabolcs orgonaművész szerzői estjének. 

Az eseményen a Nap utcai és a rákoscsabai gyülekezet kórusa énekelte a zeneszerző műveit baptista művészek, a szerző és a gyülekezet közreműködésével. Szabolcs bizonyságtételében elhangzott, hogy mennyire hálás az életpályájáért, azokért a lehetőségekért, amelyeket a jó Isten neki adott. Továbbá a közösség szeretetéért, mely élete napfényesebb és próbatételes időszakaiban mindig vele volt. Többször kihangsúlyozta, „otthona a templom”, gyermekségétől kezdve ez a közösség lehetett az otthona, és ezt a zenei szolgálatot szeretné folytatni mindenki örömére, amíg Isten erőt és időt ad neki.  

Ezen a jeles alkalmon számos elismert vendég, barát köszöntötte a szerzőt és elismerő szavakkal dicsérték munkásságát. A zene mindenki életében jelen van, hallgatjuk, énekeljük, és ezáltal életünk különböző helyzeteiben erőt is meríthetünk belőle. Ezen az estén örömkönnyektől csillogó szemek sugározták vissza Isten jelenlétét, aki az énekfeldolgozásokon keresztül megérintette a hallgatóság szívét. Úgy gondolom, Isten kegyelméből hitben és élményekben gazdagodva térhettünk haza. 

„Minden úton, amelyre indulsz, jó célhoz vezessen téged! Mindezt adja meg néked az Isten, aki néked is mennyei Atyád, Szent Fiában megváltott téged, aki néked is üdvöt ád!” (Tóka Szabolcs: Áldás a utazóknak c. műve) Kedves Szabolcs, kívánjuk neked, hogy minden úton az Úr hordozzon téged! 

Cseriné Puskás Henrietta 
Rákoscsabai Baptista Gyülekezet 

Facebook: Rákoscsabai Baptista Gyülekezet
Instagram: rakoscsabaibaptista
Tik-Tok: rakoscsabaibaptisa
Web: rakoscsabaibaptista.hu


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!