A Baptista Szeretetszolgálat idén a cívis városban rendezte meg oktatási intézményeinek országos ünnepélyes tanévnyitóját. Az esemény után egy új projektet is indítottunk.

A magyarországi baptista közösség, és az idén 27 éves Baptista Szeretetszolgálat immár 16 éve intézményes formában is a Magyar Állam egyik legnagyobb együttműködő partnere a szociális és közoktatási feladatok tekintetében. A segélyszervezet fenntartóként jelenleg az ország 42 intézményében mintegy 14 ezer fiatal oktatásáról-neveléséről gondoskodik.

A baptista iskolák 2023/2024-es országos tanévnyitójának csütörtökön a debreceni Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola adott otthont. Az eseményen velünk volt Tasó László országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar vármegye közgyűlésének elnöke, dr. Puskás István, Debrecen alpolgármestere. A baptista közösséget mások mellett Papp János egyházelnök és dr. Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke képviselte. 

Az évnyitót követően, 12 órától sor került egy sajtótájékoztatóval egybekötött projektnyitó rendezvényre is.

A Baptista Szeretetszolgálat Gyermek- és Ifjúsági Oktatási és Fejlesztő Központ támogatást nyert egy új, két csoportszobás bölcsőde építésére Debrecen Husztikert városrészében. Az RRF-1.1.2-21-2022-00015 kódszámú, „Bölcsőde a jövő nemzedékéért” című projekt 28 új bölcsődei férőhelyet hoz létre a városban. A Helyreállítási és Ellenálló Képességi Eszköz mint támogató alap 415,49 millió forintot biztosít a beruházás megvalósításához. A vissza nem térítendő európai uniós támogatás teljes mértékben fedezi az új intézmény létrehozásának költségeit.

Fotók: Antal Saci


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!