Örömünnepek Berettyóújfaluban

2654

Augusztus utolsó napján egy különleges, rendhagyó menyegzői istentiszteletet tarthattunk a Berettyóújfalui Imaházban.

Azelőtt másfél évvel jött be először evangélizációs hétvégénkre egy pár, akik azután rendszeresen jártak alkalmainkra. Megismertek hívő családokat, a bibliai rendet és később magát Jézust is. Ez év elején eljegyezték egymást, előbb a menyasszony, majd három héttel (!) a kitűzött házasságkötési időpont előtt a vőlegény is megbánta bűneit és átadta életét a Megváltónak. Menyegzőjükön Papp Dániel helyi lelkipásztor az 1Móz 2:4-7, 18-25 igékből az Isten terve szerinti házasság alapjairól hirdette az igét, és imádkozott az immár hivatalosan is közös útjukra induló fiatalokért. Duka János és Duka Nóra az istentisztelet során bizonyságot tettek megváltozott életükről.

Szeptember 15-én Monorra utaztunk gyülekezeti találkozóra – autóbusszal. A közelmúltban nem volt ilyen lehetőségünk a közösség gyakorlására és a szolgálatra, de most minden résztvevő nagy örömmel készül a következő ilyen jellegű alkalomra. Egy héttel később, 22-én pedig mi fogadhattuk Kotán Béla lelkipásztort, és az őt Őrbottyánból elkísérő testvéreket hálaadó ünnepélyünkön. Örültünk a tragédiák árnyékában felragyogó bátorító igéknek, bizonyságtételeknek, énekeknek.

Október 21-27-ig rendeztük meg a II. Lelki Wellness hetet. Ez egy előadássorozat, amellyel kimegyünk a város lakossága közé olyan témákkal „ami foglalkoztat” – ez volt a hét alcíme. Az előadók (Dr. Molnár Róbert, Dr. Nitkovszki Eduárd, D. Szabó Dániel, Beke László és Betti, Dr. Szűcs Zoltán) számukra jól ismert témákat bontottak ki a hallgatóság előtt. A város egyik impozáns nagytermében összegyűltek ezután kérdéseket tehettek fel az előadók felé, majd tea-pogácsa mellett még tovább beszélgethettek. A szombat-vasárnapi alkalmakat imaházunkban töltöttük, Cserés Attila nyíregyházi lelkipásztor evangélizációs igeszolgálataival. Vasárnap a nyíregyházi énekkar és ifjúság is részt vállalt az szolgálatokból. Várjuk a gyümölcsöket!

November 30-án a Tiszántúli Kerület Gyűlésének adott helyet gyülekezetünk az imaházunkban. Mintegy 40 küldött és még 10 érdeklődő/érintett testvér vett részt a tanácskozáson. Örülünk, hogy így is kivehetjük részünket a kerületi munkákból!

S végül a legörömtelibb alkalomról kicsit bővebben: december 8-án bemerítést tartottunk! Előtte a hét jelentkező közül öt testvérnőt láttunk alkalmasnak a tagfelvételre. Ők álltak meg fehér ruhában a népes gyülekezet és a még népesebb szellemvilág előtt:

Cser Veronika már jóval korábban, 11 évvel ezelőtt meghozta döntését Jézus Krisztus mellett. 50. életévéhez közeledve hosszú utat kellett bejárnia, sok szenvedésen keresztül. Két elrontott házasság, élettársi kapcsolat, öt gyermek nevelése, pszichiátria, tüdőműtét… Sok mindenkire hallgatott, de csak Isten szeretete fogta és nyugtatta meg igazán. A Bibliát olvasva meglátta bűneit, és Isten megtartását. Most már boldog, hogy Istenhez tartozhat és elkötelezte magát Neki.

Cser Tímea 2002-ben kislányként került gyülekezetünkbe, gyermekbibliakörre és táborokba is járt. 2009-ben egy ilyen táborban hallotta meg először Isten szavát. Két évvel ezelőtt a Békési Zenetábor idején adta át életét és vallotta meg bűneit. Isten azóta átformálta, szoros kapcsolatba került vele. A gimnázium utolsó évét megkezdve egy újabb hullámvölgy végén a tavaszi evangélizációs hétvége vasárnapján – édesanyja rábeszélésére – újra eljött az imaházba, és beletette Isten kinyújtott karjába az övét. Most már nem engedi el!

Koszorús Nóra hívő szülők gyermeke, most kezdte a gimnáziumot. Már hatévesen megvallotta kisgyermeki bűneit, de nem tudta teljesen átadni az életét Istennek, mert azt gondolta, hogy ő egy jó kislány. A tavaszi evangélizáción döbbent rá, hogy bizony neki is vannak bűnei, szeretetlenség, tiszteletlenség, de Isten előtt nincs kis és nagy bűn. Mindet lerakta, és kért egy új életet Istentől. Megkapta bűnei bocsánatát, és azóta is tapasztalja Isten kegyelmét, vezetését.

Szatmári Dalma szintén hívő szülők gyermeke, a gyülekezetben nőtt fel, idén Debrecenbe került középiskolába, kollégiumba. Korábban is ismerte Isten akaratát, de hiába határozta el, hogy magától megváltozik és a helyes úton jár, az nem volt tartós és sikeres. Idén a nyári szünet első hetében a kerületi gyermektábor szerdáján látta meg az eltévedt bárányait kereső Jézust, és hogy ő is egy ilyen elveszett, bűnös bárány a szakadékban. Átadta neki az életét, és azóta tapasztalja Isten segítségét a próbák, akadályok leküzdésében.

Duka Nóra (az első bekezdésben szereplő ifjú feleség) nagyon mélyről jött. De letette az életét Istennek, mert Ő él és találkozott vele. Gyerekkorában hitetlenek voltak a környezetében, és a gimnáziumban kezdte érezni először az űrt az életében. Ráhajtott a pénzkeresésre és a szerelemre. Húszévesen jött össze élettársával, luxusba kerültek, de a pénznek a rabjává vált. Nagyon önző volt, lelki gondjai mellett testi betegségek is gyötörték. Tavaly tavasszal jöttek be először az imaházba, olvasni kezdte Isten igéjét, Aki szólt hozzá. Leborult Előtte, behívta az életébe és Ő megváltoztatta. Azóta összeházasodtak, és hiszi, hogy majd a férje is itt fog állni. „Legjobb helyen vagyok, Isten kezében” – vallotta sírva, boldogan.

A bemerítést Papp Dániel végezte, az igét Luk 14:15-25 és Jel 19:6-9 alapján a két új hívő megtérésében közreműködő Karancsi Csaba, újfehértói lelkipásztor hirdette a nagy menyegzőről. Istenünk tartsa meg fiatal testvérnőinket az Ő népe között!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció