Ökumenikus világimanap

2022. március 4.

1648

A 2022. esztendőben – a járványhelyzetre való tekintettel – a világimanap előkészítő konferenciáját nem személyes jelenléttel tartjuk meg. A gyülekezeteket, nőcsoportokat a MEÖT Női Bizottsága keretén belül működő imanapi munkaközösség e videóval is segíti a március 4-i alkalomra való felkészülésben.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Női Bizottsága idén is online rendezi meg világimanapi előkészítő konferenciáját. A videó a helyi közösségek alkalmainak megszervezéséhez kíván segítséget nyújtani. Az idei esztendő imanapi liturgiáját, hitvallásukat az Istenbe vetett reménységükről Anglia, Wales és Észak-Írország asszonyai fogalmazták meg.

Készülünk a 2022-es esztendő világimanapi alkalmára

Az idei év liturgiáját Anglia, Wales és Észak-Írország imanapi bizottságának tagjai fogalmazták meg. Kérdezhetnék a testvérek, vajon Skócia miért maradt ki az együttműködésből, hiszen ők is az Egyesült Királyság részei. A válasz nagyon egyszerű: Nagy-Britanniának ebben a negyedik tagországában önálló világimanapi szervezet működik, így természetesnek tartották azt, hogy a mostani istentiszteleti alkalom előkészítésében nem vesznek részt.

Így is nehéz feladat hárul a hazai világimanapi alkalmak szervezőire, hiszen az egy országon, az Egyesült Királyságon belül három eltérő etnikummal, kultúrával rendelkező régiót kell bemutatniuk. Ebben kívánunk a segítségükre lenni a folyamatosan feltöltésre kerülő anyagokkal és a február első napjaiban megjelenő úgynevezett előkészítő YouTube-videónkkal.

Szeretnénk, ha erőteljesen szólalhatna meg hazai alkalmainkon is a március 4-i imanap bibliai üzenete: „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek.” (Jer 29,11)
Már a tavalyi esztendőben is, amikor Vanuatu asszonyaival imádkoztunk együtt, felhívtuk a testvérek figyelmét arra, hogy a témák kiválasztása, az igeversek megjelölése évekkel azelőtt történik, hogy az adott ország sorra kerülne. A csendes-óceániai szigetország asszonyai által választott bátorító üzenet megdöbbentő aktualitással bírt a Covid–19-világjárvány harmadik hullámában: Biztos alapra építsünk!
Idén, amikor a vírus újabb erősödését tapasztaljuk, az angol, walesi és észak-ír nőtestvérek által választott igevers Jeremiás könyvéből szinte a „bizalom balzsamjaként” hat ránk. Bátorít, hogy a szenvedések idején helyezzük bizalmunkat Istenbe!

Áldott készülődést kívánunk hazai gyülekezeteinknek, az ökumenikus közösségeknek!

A MEÖT Női Bizottsága nevében:

B. Pintér Márta evangélikus lelkész, bizottsági elnök


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!