A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Női Bizottsága szervezésében 2023. március 3-án lesz a világimanap, amelynek keretében a tajvani keresztény testvéreket ismerhetjük meg és imádkozhatunk értük.

világimanap anyagai megtalálhatóak és letölthetőek a MEÖT honlapjáról az alábbi linkre kattintva: http://meot.hu/index.php/noi-m/vilagimanap-2023-tajvan

Textus

„Én tehát, miután hallottam az Úr Jézusba vetett hitetekről és a bennetek minden szent iránt megnyilvánuló szeretetről, szüntelenül hálát adok értetek, amikor megemlékezem rólatok imádságaimban; és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt; és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön.” (Ef 1,15–19)

A média korában el sem tudjuk már képzelni, micsoda hatása és ereje volt egy levélnek korábban a közösség életében. Ma, amikor órák alatt legyőzzük a távolságokat modern járműveinkkel, az utazás természetes része életünknek. És ha nem tudunk elmozdulni, a mobiltelefon segítségével sms-t vagy e-mailt írunk, melyet a másik fél szinte azonnal megkap…

A folytatás elolvasható a MEÖT oldalán.

Az imanap története dióhéjban

Az imanap gyökerei a 19. századra nyúlnak vissza, amikor sokan imádkoztak Észak-Amerikában az egységért, és a század végén különböző felekezetek a missziói munkáért imádkozva létrehoztak egy közös imanapot. Észak-Amerikában a nők ökumenikus missziói mozgalma 1926-ban hívta fel az embereket, hogy tartsanak világimanapot, így az első imanap 1927-ben került megtartásra világszerte. A keresztény nők megértették, hogy egyenlő partnerek, egy világra kiterjedő testvériség tagjai, akik megoszthatják egymással örömüket és bánatukat.

Bővebben: Az imanap története dióhéjban a MEÖT.hu-n


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!