Ökumenikus lelkészi/munkatársi konferencia

Révfülöp, 2023. június 19–23.

310

Kedves Testvérek!

Szeretettel hívunk benneteket ez évi lelkészi (és munkatársi) missziói konferenciánkra, amelyet Révfülöpön az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban tartunk 2023. június 19–23. között (8253 Révfülöp, Füredi út 1.).

Szokásunkhoz híven idén újból június utolsó hetében tartjuk missziói-lelkészi konferenciánkat Révfülöpön. Az érkezőket június 19-én, hétfőn délután 14 óra után várjuk, természetesen munkatársaitokat is szívesen látjuk. Közös programunk hétfőn vacsorával kezdődik, és pénteken ebéddel fejeződik be. A 2023-as év központi igéje és témája:

„Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet…!” (1Tim 6,12) Szellemi háború

Pál apostol nemes harcra hív bennünket, aminek az eredménye az örök élet lehet. Nekünk, lelkipásztoroknak és gyülekezeti munkatársaknak ez az ige egyértelmű iránymutatást ad abban a tekintetben, hogy mi a feladatunk. Mindennap meg kell küzdenünk a hitünkért, és képviselnünk kell azt az értékrendet, amit a krisztusi tanítás alapján magunkénak hiszünk és vallunk. Olyan szellemi háború vesz körül minket, amellyel mindennap szembe kell néznünk. Vissza kell tekintenünk a szentírási példákra, mint például Józsué és Pál apostol, de legfőképpen Jézus Krisztus harcaira.

A konferencia lényege, hogy a mindennapos szolgálaton és az egyéni személyes bibliatanulmányozáson túl egy tematika mentén felépített felkészítőn a kötött előadások mellett kötetlen beszélgetések és tapasztalatcserék alakuljanak ki az öt nap folyamán.

A konferencián az igetanulmányokat, a délelőtti előadásokat és csoportfoglalkozásokat református, evangélikus, baptista, pünkösdi, metodista és ortodox lelkipásztorok tartják.

Kérjük, hogy imádsággal készüljetek konferenciánkra, hogy a Szentlélek segítségével épüljünk és tanuljunk egymás tapasztalatából.


Budapest, 2023. február 20.

A szervezők nevében:

Durkó István
a MEÖT Missziói Bizottságának elnöke sk.


Meghívó (pdf
Program (pdf)
Jelentkezési lap (pdf doc /docx)
Tájékoztató református lelkipásztorok és munkatársak számára (pdf)
Tájékoztató evangélikus lelkészek és munkatársak számára (pdf)
Tájékoztató baptista, pünkösdi, metodista lelkészek és munkatársak számára (pdf)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!