Oktatási intézményvezetői konferencia

242

Már hagyományosan a Szigetszentmiklósi Baptista Gyülekezet adott otthont a baptista oktatás soron következő vezetői konferenciájának március 7-én, csütörtökön.

Szabó Balázs vezetésével egy közös reggeli dicsőítéssel indult a nap. Papp János, az MBE elnöke Dániel történetén keresztül bátorított bennünket, aki vezetőként „megbízható volt; sem hanyagságot, sem hibát nem lehetett találni nála” (6,4). Mégis átélt kríziseket, de azok között is, még az oroszlánok között is állva maradt, mert nem hagyta abba az imádságot, mert az imán keresztül olyan rendkívüli forrása volt, ami átsegítette őt a kritikus helyzeteken is.

Dr. Szilágyi Béla, a szeretetszolgálat elnöke Szenczy Sándor klasszikus üzenetével „szemben” (Lépj ki a csónakból!) most arra bátorított, hogy maradjunk Jézus közelében a viharok idején, hogy ne hagyjuk el azt a csónakot, ahová Jézus hívott, amivel elindultunk a túlpartra. „Nagy neved hívom én, felnézek a vihar fölé, ott látlak én, a lelkem benned megpihen. Enyém vagy, és én tied” – énekeltük közösen a Meghívtál, hogy vízre lépjek című dal refrénjét.

Révész Szilvia hitéleti főigazgató a Baptista etikai kódexet ismertette, majd dr. Szabó Csaba oktatási főigazgató beszélt az aktuális jogszabályi változásokról. De hallhattunk a Felelős Szülők Iskolájának tevékenységéről, programjairól is Tibenszky Móni Lisától, és egy folyamatban lévő kutatás aktuális eredményeiről is. A nap végén Szabó Csaba az előttünk álló aktuális feladatokat ismertette, majd együtt imádkoztunk az iskoláinkért, a gyerekekért, pedagógusokért, dolgozókért. Hálásak vagyunk ezért a vezetői közösségért, akik napról napra azért dolgoznak a baptista oktatási intézményekben, hogy minden baptista iskola és óvoda viszonylatában valósággá váljon: „A baptista iskola több, mint iskola.”


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!