„Reménykedj az Úrban, maradj az ő útján!” (Zsolt 37,34)

Bizalom. Tudjuk, hogy nem ajándékozhatunk meg vele akárkit. Törékeny, nehezen áll helyre egy-egy csalódás után. Időre van szükségünk, hogy újra felépüljön bennünk.

Az újraépült bizalom viszont óvatos. Túlságosan is. Távolságtartó, mérlegelő bizalom. Az utóbbi években épp a bizalom tekintetében lettünk rendkívül érzékenyek. Az oltás kérdésében melyik víruskutatónak higgyünk? Politikai elemzők közül kinek a véleményére adjunk? Választás elé nézve vajon kinek szavazzunk bizalmat? Az egymásnak teljesen ellentmondó hírek közül melyiket fogadjuk el? A felfokozott félelem miatt olyan óvatosak és távolságtartók lettünk, amit el sem tudtunk volna képzelni magunkról.

A 2022-es év nagy kérdése:
A bizalmunk kiben fog megnyugodni?

A zsoltárban több olyan kapaszkodót kapunk az Úrtól, amit meg kell ragadnunk. Le kell csendesednünk.

Ne indulj haragra (1. v.), ne indulj fel (7. v.), hagyd a heveskedést, ne légy indulatos (8. v.). Oda kell jönnünk mindennap a szívünket lecsendesítő Úrhoz a mindennapi békességért. Egyedül az ő békessége tudja megőrizni a szívünket és a gondolatainkat. Vigyázni kell a békességre, óvni kell a békességet. Bizalmunkat sokkal mélyebben és sokkal erősebben kell az Úrba vetnünk. Ha ez azzal jár, hogy a megtört bizalmat helyre kell állítani az Úrral, akkor ne várj tovább! Talán böjtben kell keresned azt a kapcsolatot, amit elveszítettél vele. Imaéletednek kell megújulnia? Csak rajtad áll! Újra oda kell adnod magad neki, de most már őszintén? Tedd meg!

Fel kell venned a harcot a bűneiddel,
megkötözöttségeiddel szemben?

Még van időd. 2022-ben kísérjen végig a 37. zsoltár 34. verse! Reménykedj az Úrban, maradj az ő útján! Bármi ér, bármi történik veled a jövő évben, hidd el, egyvalami számít igazán: a vele való közösséged. Jönni fognak olyan események, amelyekre nem lesz ráhatásod. Az Úrral való közösséged azonban csak tőled függ. Ebből ne engedj! Ez tart meg az ő útján. Ez tesz immunissá a korszellem nyomásával szemben. Ez fog téged a hullámok felett tartani. A vele való közösség visz át az előtted tornyosuló hegyeken vagy a tátongó mélységeken. Felejtsd el az időrabló, figyelemmegosztó médiaajánlatokat! Összpontosíts egyedül rá, mondd el neki kétségeidet, félelmeidet, légy kész arra, hogy ígéreteivel megajándékozhasson az Úr! Ismerd meg őt minél jobban igéje által, dicsérd őt és maradj a keskeny úton! Jézus mindennap vár, mert fel akar készíteni, meg akar óvni, tanácsaival szeretné igazgatni életed. Ez a kapcsolat mindennél drágább. Válasszuk a jobb részt mi is Máriával együtt: a Mesterrel való áldott közösséget!