Mező Misi: ha felmegyek a színpadra, imádságnak fogom fel

2151

Több mint ezer fiatal vesz részt a debreceni baptista gyülekezet ifjúsági találkozóján. Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere is eljött.

A Mező Misiről tudott – ahogyan ő szokott fogalmazni – Isten „az utolsó pillanatban” szólította meg. Esélyt kapott Istentől, hogy rendbe hozza az életét, a házasságát.

– Megismerkedtem egy emberrel, akinek a felfogása, gondolkodása, hitélete példaértékű a számomra. Úgy gondoltam, hogy nekem is az ő útját kell járnom és ebben a vallásban kell elmerülnöm – mondta el a tanácskozás szünetében a népszerű zenész, aki elmesélte: tavaly, augusztusban merítkezett be, de számára nem az a lényeg, hogy ki mennyi időt tölt el ebben a vallásban, ki mennyi ideje forgatja a Bibliát, mert tapasztalatai szerint vannak, akik már több évtizede keresztyénnek vallják magukat, de abban ki is merül az ő hitük, hogy vasárnaponként elmennek a templomba.

– Én éltem egy életet, ami nem egyezik meg a bibliai tanításokkal. De nem feltétlenül azért, mert zenész vagyok és sokat éjszakázom, hanem azért, mert olyan voltam, mint a többi ember, követtem el bűnöket. De engem teljesen átformált a Jóisten, mert tudom, hogy létezik és ha szólok hozzá, meghallgat, segít. – hangsúlyozta Mező Misi, aki azt is elmondta: az ember önző módon elhiszi magáról, hogy az, amit elért, az ő elszántságának, hitének köszönhető. Belép az életünkbe az önimádat. Ettől is segít megszabadulni Isten.

– Nem tagadom, a környezetemben többen csak legyintettek, mondván: voltak már Misinek ilyen fellángolásai – emlékezett vissza a zenész. – De a családom egyértelműen jól fogadta a változásomat. Nagyon sokat beszélgettem Szenczi Sándor barátommal. Ő azt mondta: nyugodjak meg, mindenki a cselekedetei által lesz megítélve.

A muzsikus azóta teljesen más értékrend szerint gondolkodik és él. Olyan dolgokat dobott sutba, amik nélkül korábban el sem tudta volna képzelni az életét.

–  Ha fölmegyek a színpadra, egyfajta imádságnak fogom már fel. Imádkozni az Úrhoz, együtt lenni a barátaimmal, adni valami a közönségnek -számomra már ez az üzenete a zenélésnek – mondta végezetül – Nagyon örülök az ilyen alkalmaknak, örülök annak, hogy ilyen sok fiatal együtt van. Mert fontos, hogy közösségben legyenek és ne a számítógép előtt éljék az életüket, ne minden a telefonjukon és az interneten keresztül történjen meg velük.

Forrás: http://www.dehir.hu/bulvar/mezo-misi-ha-felmegyek-a-szinpadra-imadsagnak-fogom-fel/2015/02/20/


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!