Szeptemberben munkatársi napon vehettünk részt, melynek központi témája a megújulás köré csoportosult.

A közös dicsőítést követően Papp János egyházelnök, a házigazda Budafoki Baptista Gyülekezet lelkipásztora hirdette a megújulás lehetőségének örömüzenetét. A megújulást egy éremhez hasonlította, melynek mindig két oldala van: egy isteni és egy emberi oldal. Vannak olyan területek, amelyekért tudunk tenni, az öltözködésünkhöz hasonlóan: ruhadarabokat felvehetünk és levethetünk. Gondolkozásunkban is vannak olyan isteni értékű „ruhadarabok”, melyeket fel kell öltöznünk a saját megújulásunk érdekében. Ahhoz, hogy Isten igéje teret kaphasson az életünkben, fontos, hogy a nem kívánatos ruhadarabokat minél előbb levegyük, és Isten tetszését keresve öltözködjünk. Az isteni rész pedig már nem a mi dolgunk. Mi alázatos szívvel, az ő kegyelmében bízva kérhetjük és várhatjuk, hogy cselekedjen életünkben, és ha akarja, akkor a megfelelő időben elvégzi megújulásunkat. Amikor e két oldal az életünkben összeér, akkor megtörténik a csoda, és megújult szívvel tudunk továbbmenni.

Az igei gondolatokat követően Kovács Zoltán a Menedék történelméből osztott meg olyan eseményeket, tapasztalatokat, melyek felelevenítése még mindig segítség és iránymutatás lehet a jövő kihívásainak kezelésében. Ma is megerősítő annak a tudata, hogy a Menedék szolgálatot Isten indította útjára, és mi a mai napon is részesei lehetünk ennek a munkának. A közös munkatársi ebédet követően egy nagy kört alkotva a szolgálat kapcsán megélt tapasztalatok, bizonyságok, nehézségek, küzdelmek és előrelepések megosztásával épülhettünk egymás szavain keresztül. A napot közös énekléssel fejeztük be.

„Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.” (Ef 4,22–24)

Boda Gábriel


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!