Megnyílt az Új Esély Központ Veresegyházon

Január elején megnyitotta kapuit a veresegyházi Új Esély Központ, melyet a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió hozott létre. Az intézmény célja, hogy a nehézségekkel, függőségekkel vagy pszichés betegségekkel küzdő emberek hatékony szakmai és lelki segítséget kaphassanak.

A humánus beállítottságú, keresztény szellemiségű kollégák álláskeresési tréningekkel, tanácsadással, csoportos foglalkozásokkal és adományokkal segítik a helyieket mindennapi kihívásaikban. Drenyovszki László intézményi lelkész pedig a lelkigondozás szolgálatával támogatja a segítségre szorulókat. Az intézmény előkészítési munkálataiban az Élő Remény Baptista Gyülekezet és Bacsó Benjámin is aktívan részt vett. A nyitást követően Pásztor Béla polgármester és Durkó István missziói igazgató is meglátogatta a központot, áldást kérve munkájukra.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió az ország több pontján üzemeltet hasonló jellegű intézményeket, így sokrétű szakmai tapasztalatukat és tudásukat kamatoztatva indították el a veresegyházi nappali ellátó intézményt azért, hogy elősegítsék a társadalom perifériáján élők méltó életminőségének kialakítását.