Magyar–ukrán baptista találkozó Kárpátalján

2488

Az MBE és a kárpátaljai magyar baptista misszió képviselői a múlt héten találkoztak a kárpátaljai ukrán baptista misszió vezetőivel.

Az ukrán testvérek bemutatták azt a munkácsi baptista imaházat, amely a lakókörnyezet számára közösségi tér, adományközpont és szemészeti vizsgáló is egyben. A találkozón az ukrán baptista vezetők közös evangelizációk szervezésére tettek javaslatot a magyar baptistákkal a többségében magyarok lakta településeken.

A magyar baptisták megtekinthettek két vadonatúj házat is, melyek német missziós támogatásból épültek fel. Az egyenként tíz gyermek és egy házaspár számára készült házakba olyan családok költözhetnek, akik vállalják, hogy  árvaházakból vesznek ki gyermekeket, akik így hívő családokban nőhetnek fel. A családokat a munkácsi ukrán baptista gyülekezetek támogatják.

Halász Attila és Lídia misszionárius házaspár is munkába állt Kárpátalján, pénteken tartották az első gyerekfoglalkozást a kígyósi baptista imaházban. Attila és Lídia egyéves szolgálatot vállaltak a kárpátaljai ifjúsági és gyermekmisszióban.