Augusztus 2. és 8. között rendeztük meg a Baptista Ifjúsági Nagytábort. Az elmúlt időszak után mindannyiunk számára különösen fontossá vált a találkozás lehetősége. A hét központi témája éppen ezért az életformáló találkozás volt, melynek örömét és valóságát élhettük át Istennel és egymással. A tanítások során olyan bibliai történeteket vettünk sorra, ahol a Jézussal való találkozás életet átformáló ereje nyilvánult meg.

A közösségnek nagy szerepet szántunk a héten, a csoportbeszélgetések, a kötetlen programok és a strandolás mind arra adtak lehetőséget, hogy új embereket megismerve, a barátságainkat elmélyítve kapcsolódhassunk ki. A szemináriumok a hitünk mélyítését és életvezetésünk segítését célozták.

Élménybeszámolók w Nekem az idei nagytábor feltöltődést, találkozást és változást jelentett. Azért is volt olyan különleges számomra, mert először vettem részt szolgálóként. Már első nap ahogy beléptem a felkészítő alkalomra, egyből éreztem Isten jelenlétét, és egy hatalmas boldogság és öröm töltött el, amikor őt dicsőítettük.

Mivel elsőként voltam kiscsoportvezető, előtte való hetekben izgultam, hogy hogy tudok jól felkészülni a csoportbeszélgetésekre.

De olyan jó volt megtapasztalni, hogy nem emberi erőkre, nem a saját bölcsességemre kell támaszkodnom, hanem egyedül az élő Istenre. Egyik legkedvesebb emlékem a csoportból egy csütörtök reggel történt. Nem tudtam, hogy az aznapi beszélgetést hogyan fogom végigvinni, úgy éreztem, ehhez kevés vagyok, nincs erőm, nincsenek jó gondolataim, hiába volt nálam a jegyzetem nagyon jó kérdésekkel, amiket a csoportvezetőkkel írtunk össze. A reggeli áhítat után odamentem az egyik lelkigondozóhoz, hogy imádkozzon a kiscsoportomért. Végül az a beszélgetés alakult a legjobban, éreztem, ahogy a Szentlélek munkálkodik, és nem én. A lányok visszajelzéseiből is látszott, hogy mennyire élvezték és megnyíltak, bátorították egymást igeversekkel, tanácsot adtak és imádkoztak egymásért.

A szolgálat mellett felejthetetlen élmény marad a délutáni röplabdázás, társasozás vagy a személyes beszélgetések. A szemináriumok alatt is sokat épültem. Egyik kedvenc programom az esti kávéház volt. Egy finom forró csoki és hangulatos zene mellett megoszthattam a barátaimmal és más csoportvezetőkkel az aznapi élményeimet, valamint mélyíthettem a kapcsolatot azokkal, akiket a táborban megismertem.

Nagyon hálás vagyok, hogy ezen a héten Isten tudott használni mások életében. Tudtam másokért imádkozni úgy, ahogy azelőtt még nem, megismerhettem fantasztikus embereket, és Isten egy új oldalát mutatta meg nekem mind a tanítások, mind a dicsőítések és a csoportbeszélgetések által. Ezen a héten rengeteget kaptam, és remélem, ezt a lendületet szeptembertől is tovább tudom vinni.

Zsebe Cintia (Szentendre)

Istennek hála, már sokadik alkalommal vehettem részt a nagytáborban. Ebben az évben a hét témája az életformáló találkozások voltak, minden este egy-egy bibliai személy és Jézus találkozásáról hallhattunk.

Isten kegyelméből én is találkozhattam ővele, akár a közbenjáró alkalmakon, akár a dicsőítésekben. Mégis amit kiemelnék, az a kiscsoportunk. Alapvetően nem kedvelem túlságosan a kiscsoportos formát (idén is csak azért választottam ezt, mivel más kurzusra nem volt már hely), mégis Isten mindig megáldja ezeket a beszélgetéseket, ebben a táborban pedig ez különösen így volt! Az első naptól kezdve sokat tanított és elgondolkoztatott Isten a csoportvezetőink őszintesége (ahogy be merték ismerni vezetőként a saját hibáikat, harcaikat, és megosztották azokat a nehéz kérdéseket, amelyekre ők is csak keresik a választ), illetve a csoporttársaim nyíltsága által (ahogy betekintést engedtek a legnehezebb élethelyzeteikbe). A csoport csúcspontja pedig talán az a pillanat volt, amikor az egyik lány megosztotta, hogyan használta Isten a szobatársa megtérésében előző délután – egyszerű engedelmesség által.

A lelki/szellemi megtapasztalások mellett nagyon élveztem a táborban a kötetlen szabadidőt, pihenést is, amikor röplabdáztunk, strandra mentünk, társasjátékoztunk vagy csak beszélgettünk közeli, régen látott vagy akár újonnan megismert barátokkal. Nem utolsósorban pedig nagy áldás volt számomra az egészségügyi szolgálók kedvessége, szeretete, önfeláldozó munkája is, köszönet nekik ezért! Összességében tehát egy nagyon áldott és tartalmas tábor volt, remélem, jövőre is találkozhatunk!

Bedő Áron (Debrecen)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!