Második helyezés a matematikaversenyen, győzelem a focikupán, sikeres karate övvizsga, mazsorettversenyek, horvátországi edzőtábor, harmadik helyezés az országos kick-box-bajnokságon, színi előadás és még sorolhatnánk, hányféle sikert és élményt éltek át azok a gyerekek, akiket ösztöndíjprogramja keretében támogatott a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány.

Fotók: Kovács Barnabás

A programban tizenhárom általános és középiskolás tanuló vett részt, akik tanulmányaik és sporttevékenységük támogatására használták fel az ösztöndíjat: felszerelést vásároltak, edzőtáborba utaztak vagy éppen a tagdíjakat fizették be. Az egyéves program lezárásaként a gyerekek március 17-én találkoztak Debrecenben, ahol beszámoltak sikereikről, és megünnepelték egymást.

Fotók: Kovács Barnabás

„Az alapítvánnyal célunk, hogy azokat a gyerekeket segítsük, akik tehetségesek, de nehezebb körülmények közül indulnak. A sportot, a művészeteket és a tudományos fejlődést is rendkívül fontosnak tartjuk a jövőjük szempontjából. Hiszen aki ezeket a tevékenységeket gyakorolja, nemcsak egy bizonyos területen fejlődik, hanem kitartást, csapatmunkát, szorgalmat is tanul. Ezek pedig segítik őket abban, hogy elérjék a céljaikat, és olyan felnőttekké váljanak, akik felelősségteljesek és aktívan gazdagítják társadalmunk életét. Alapítványunk mottója: Te jövőnek hívod. Ő álomnak. Mi célnak. Reméljük, hogy egy lépéssel közelebb kerülhetünk az ösztöndíjprogram által is ahhoz, hogy ezek az álmok valóra váljanak” – összegezte a program célját Bacsó Benjámin, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány elnöke.

Fotók: Kovács Barnabás

Az ösztöndíjprogram 2023-ban is elindul, mellyel újabb tehetséges gyermekek fejlődését támogatja az alapítvány.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!