Tisztelt Támogatónk!

Remélem, hogy szép nyarat tudhat maga mögött, és volt alkalma pihenésre, feltöltődésre, testi-lelki megnyugvásra! Kívánom, hogy legyen szeretteivel együtt egészséges, és élvezze hasznosan minden napnak a kapott lehetőségét! Hálásak vagyunk Támogatóinkért, elkötelezettségükért, hűségükért és szeretetükért! Köszönöm, hogy lehetővé teszi azt a hatalmas munkát, mely emberéletek sorsának jóra fordításával járul hozzá sokat szenvedő világunk szebbé tételéhez! Támogatóink a mi hőseink, akik ezen fáradoznak és szeretetük nyomait hagyják maradandóan Afrikában, Ázsiában segítségük által! Nem tudom, gondolt-e már arra, hogy az Ön támogatása is milyen hatalmas jelentőségű! Hálásak vagyunk érte mindazokkal a betegekkel együtt, akik megkapják! Isten áldja meg Önt!

Köszönettel jelzem, hogy időarányosan tudjuk teljesíteni vállalásainkat Banglades, Kongó, India és Mianmar rászorulói és a lepramissziós tevékenységek felé! Ez nagy megnyugvást jelent, melyért szintén Támogatóinkat illeti köszönet! Ezzel a körlevéllel a kalkuttai Premananda kórháznak tett vállalásunkra szeretném felhívni kedves Támogatóink figyelmét. Régóta vagyunk jelen Kalkuttában segítségünkkel. Itt van India legrégebbi lepramissziós kórháza, mely hatalmas betegáradatot lát el nap mint nap. Köztük nagyon sok a fiatal is. Nemcsak leprabetegek, hanem minden más bajban szenvedők jönnek és várnak segítséget, mivel tudják: ingyen, minden elvárás nélkül számíthatnak ellátásra. A missziós kórházaknak ez a legnagyobb vonzereje, hiszen a nincstelen tömegek képtelenek lennének bármit is fizetni orvosi ellátásért. Az állampolgári jogon járó egészségügyi ellátás pedig ismeretlen!! Emiatt van szükség a mi segítségünkre is!

Fiatal betegek a kalkuttai kórházban a gyógytornásszal

A másik kérés Kongóból érkezett a Lepramisszió vezetőségétől. Az országban többféle projektünk valósul meg magyar támogatóink nagylelkűségéből. Hálásak vagyunk ezért. Most viszont egy nagyon „prózai”, számunkra szinte elképzelhetetlen kéréssel fordultak hozzánk. Néhány falu számára kérik, tegyük lehetővé illemhelyek építését! A közép-kongói KwaKwa településcsoportban tavaly már építettünk magyar támogatóink adományából egy tiszta forrásvizet odavezető kutat, közelében zuhanyozóhelyiséggel külön férfiak és nők számára. Azóta is boldogan használja mindezt a faluközösség lakossága! Sőt, egy tábla is hívogatja lingala nyelven a szomjazókat! Azonban nincs illemhelyük. Nem szükséges ennek nyomorúságát ecsetelni a fertőzések és egyéb következmények tekintetében is! A területet néhány napja látogatta meg a Nemzetközi Lepramisszió pénzügyi igazgatója is, aki megerősítette a kérés szükségességét a képen álló falufőnök asszonnyal együtt. Tisztelettel kérem Támogatóinkat: az indiai Kalkutta lepramissziós kórházában folyó gyógyító-rehabilitáló munka támogatása mellett tegyék lehetővé a kongói KwaKwa településcsoport Kikianda faluja számára illemhely megépítését is! A nagy szükségben nagyon hálásak lesznek érte!

Tisztelt Támogatónk! Kívánom, hogy a szép koraőszben tartalmasan és értékesen teljenek napjai! Legyen sok áldás életén családja körében, s ha netán egyedül él: találja meg társaságát, akik között hasznos lehet! Isten áldja meg életét!

Tisztelettel és szeretettel:
Riskóné Fazekas Márta
igazgató


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!