Tisztelt Támogatónk!

Szeretettel köszöntöm a Lepramisszió – Magyarország és a magam nevében az új esztendőben!

Köszönjük, hogy velünk együtt fontosnak érzi a segítést és a gyengék, kiszolgáltatottak felkarolását! Hálásak vagyunk Önért, hogy önmagán kívül tud másra is gondolni, és szeretetének kimutatása által bátorítást, erőt ad azok számára, akiktől különben mindenki elfordul. Isten áldja meg életét a 2023. évben is! Kívánom, hogy egészségesen és hasznosan telhessék el ez az év az Ön és szerettei számára!

Sok feladatunk van azáltal, hogy bátran vállaltunk 2023-ra nézve is támogató projekteket. Szeretnénk minél többeken segíteni! Szeretnénk minden vállalásunkat év végére ugyanúgy maradéktalanul teljesíteni, ahogy azt az Önök támogatásából 2022-ben is meg tudtuk tenni! Köszönjük ezt ezúton is Önnek! Hatalmas bátorítás ez különösen is ebben a világkörnyezetben, ahol hirtelen beszűkültek anyagi lehetőségeink, és emberileg nézve félelmeink vannak a holnapot tekintve.

A Lepramisszió támogatottjainak világában mindig, minden évben, minden napon ezt érzik pártfogoltjaink. Számunkra elképzelhetetlen szegénység, védtelenség és bizonytalanság a mindennapi életérzésük. Kongóban elsősorban szűrővizsgálati kampányok támogatását vállaltuk a hatalmas ország több területén. Ezek erőt és bátorságot igénylő tevékenységek, mivel az ország távoli, szinte megközelíthetetlen vidékeire is éppúgy elmennek munkatársaink, ahogy a zsúfolt nagyvárosok tömegei közé.

Fel sem mérhető az akár egyetlen beteg megtalálása érdekében befektetett erő, idő és fáradság!

A szűrések fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel általuk lehet a betegséget megállapítani valakiről. A betegség késői diagnosztizálása mindig fájdalmas. Noha gyógyszerrel ugyanúgy meg lehet gyógyítani, de addigra már kialakulnak maradandó és látható károsodások a testen.

A minél korábbi stádiumban való szűrés és gyógyítás viszont azt jelenti a beteg számára, hogy élete további részében talán senki nem is tud majd arról, hogy ő valaha leprafertőzött volt! Ez a legnagyobb győzelem!

Kongóban ezeken felül jogvédelmi tevékenységet, a betegség szégyenbélyege elleni harcot, lelki segítségnyújtást, műtéteket vállaltunk támogatásra 2023-ban.

Mianmarban a rendkívül súlyos belpolitikai helyzetben még nehezebb körülmények között állnak helyt munkatársaink, mint máskor. A hatalmas bizonytalanság, infláció és teljes zavarodottság minden káros hatását érzik a betegek és családjaik. Az akadozó vagy nem működő infrastruktúra következtében bámulatra méltó, ahogy a Lepramisszió stábja mégis helytáll, és mindig pontosan, tökéletesen valósítják meg a projekteket. Az országban több ponton tevékenykedik a Lepramisszió, s benne mi is hasonlóan több helyen: Mawlamyine, Honchi, Taungoo-ban vállaltunk segítséget. Vállalásunk élelmezést, gyógyszerellátást, gyógyászati segédeszközök készítését rokkantak számára, illetve lelki segítségnyújtást tartalmaz. Bangladesben 300 leprahátterű kisgyermek oktatását vállaltuk egyelőre 3 évre, melynek második éve az idei.

Felbecsülhetetlen annak értéke, amit a tanulás lehetősége számukra jelent.

Segítség nélkül erre esélyük sem lenne, mivel vagy szüleik nem értik még a tudás fontosságát, vagy semmi módjuk nincs arra, hogy gyermekük kis fizikai erejét otthon nélkülözzék. A szülők meggyőzése, jobb belátásra bírása a kezdete legtöbbször annak, hogy a gyermek eljusson az iskoláig! Amikor azonban ennek értékét meglátják, hatalmas öröm és hála tölti el őket. A kisgyermekek oktatásával a jövőt alapozzuk meg!

Indiában idén is a kalkuttai kórház működésének támogatását vállaltuk folytatni. India egyik legnagyobb forgalmú lepramissziós intézménye ez, igen nagy számú beteggel, sokrétű gyógyító tevékenységgel. Jelen felhívásunkkal mindehhez a nagy feladathoz szeretném szíves segítségét, támogatását kérni. Köszönjük, ha készséggel hozzájárul leprabeteg embertársaink boldogulásához!

Isten áldását kérem életére. Tisztelettel és szeretettel:

  1. január

Riskóné Fazekas Márta igazgató


M E G H Í V Ó

„A lepra elleni harc világnapja” központi ünnepségére: 2023. január 29-én, vasárnap délután 4 órára a Bp.-Wesselényi Utcai Baptista Gyülekezet templomába (1077 Bp., Wesselényi u. 53., a 4-es vagy 6-os villamos Wesselényi utcai megállójától pár lépésre). A műsorban képes előadással mutatjuk be az idei évre vállalt bangladesi, indiai, kongói és mianmari projektjeinket. Így még jobban megismerheti közös ügyünket és a legrászorulóbbak között végzett szolgálatunkat!


M E G H Í V Ó a Lepramisszió – Magyarország rövid nagygyűlésére a fenti időpontban és helyen az alábbi tárgysorozattal:

  1. A Lepramisszió – Magyarország igazgatójának jelentése a 2022. évről (határozathozatal)
  2. A Lepramisszió – Magyarország elnökének megválasztása (határozathozatal)
  3. A Lepramisszió – Magyarország Nemzeti Bizottsága leköszönő tagjainak búcsúztatása, új tagjainak megválasztása (határozathozatal)
  4. Egyéb felmerülő kérdés, hozzászólás.

Jelenlétére számítunk, fáradozását előre is megköszönjük!

Bódis László s. k. elnök és Riskóné Fazekas Márta s. k. igazgató


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!