Lepramisszió – adventi körlevél

955

Tisztelt Támogatónk!

India, Kongó és Mianmar lesznek a következő évben vállalt támogatásunk megvalósulásának országai. Mindhárom országban nagy a szükség arra, hogy kiszámítható módon álljunk a betegek mögé. A világjárvány szinte teljességgel kezelhetetlen ott, ahol normál körülmények között is úr a szegénység, a velejáró kiszolgáltatottság! Nem is tudjuk elképzelni, hogy Indiában falvak lakosságának fele hal meg például a koronavírus-járványban! Az életben maradók pedig bármikor lehetnek a következő áldozatok!

A leprabetegek és családtagjaik még nagyobb megpróbáltatásoknak vannak kitéve, mint máskor. Értük különben sem emel környezetükben senki sem szót, nem védelmezi, pártolja őket még a családjuk sem! Ismerjük a kirekesztés, megbélyegzés ördögi folyamatát! – A járvány során pedig még több ellenszenv és közöny veszi őket körül. Senki nem foglalkozik sorsukkal, még inkább leszűkülnek lehetőségeik, sokkal inkább teherré válnak.

Ezért nagyon fontos, hogy számíthassanak azokra, akik eddig is felkarolták őket! Nagyon hálásak vagyunk Önért, aki eddig is kifejezte együttérzését, szeretetét a leprabetegek felé! Nevükben is köszönöm Önnek, hogy lélekben befogadott és valóságosan segített egy-két-három-sok leprabeteget, megoldotta sorsukat és megnyugtatóan rendezte jövőjüket! Isten áldja meg!

Ugyanezt kérjük most is. Még idei vállalásunk utolsó részével adósak vagyunk. Kérjük segítségét!

Kérem, hogy már hagyománnyá vált „Plusz 1” felhívásunk alapján idén karácsonykor is tegyen eggyel több terítéket a család asztalára, és ültessen jelképesen egy leprabeteget oda! Sokak egyedül fognak ünnepelni talán élethelyzetük miatt, vagy mert a járványveszélyben nem tanácsos többeknek összejönni. Hálás vendég lesz a meghívott leprabeteg, akin kérjük: segítsen idén karácsonykor is!

Tisztelettel és sok szeretettel kívánok Önnek és szeretteinek jó egészséget, elgondolkodtató és hálás hétköznapokat, szép ünnepeket és boldog új esztendőt!

Isten áldja meg életét! Tisztelettel:

Riskóné Fazekas Márta
igazgató


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!