A Lengyel Baptista Szövetség 2021. június 3–5. között tartotta meg éves közgyűlését varsói központjában. A közgyűlés mottója: „Légy áldás, nem átok” volt.

Lengyel testvéreinknél ez – a mienkhez hasonlóan – választóközgyűlés volt, ahol a szövetség elnökét és felügyelőbizottságát választották meg a következő négyéves ciklusra. Maga a választás az utolsó napra esett, így érdekes módon csupán néhány óra eltéréssel került sor a szavazásra a Lengyel Szövetség és az MBE közgyűlésén.

A közgyűlésen a két elnökjelölt közül Marek Glodek testvér nyerte el a szavazatok meggyőző többségét. Glodek testvér nem ismeretlen számunkra, a Lengyel Baptista Szövetség vezetőségi tagjaként több lengyel–magyar baptista találkozón vett részt, és biztosított arról, hogy – elődjéhez hasonlóan – a szövetségeink közötti jó kapcsolatot szívügyének tekinti és annak továbbfejlesztésén fog munkálkodni.
A záró istentiszteleten megköszönték a leköszönő elnöknek – Wichary Mateusz testvérnek és családjának – a nyolcéves elnöki szolgálatot. Ezt a pillanatot sikerült lencsevégre kapnom.

Egyházunk nevében én köszöntöttem a megválasztott elnök testvért – lásd a fenti képen. Ugyancsak alkalmam nyílt arra, hogy egyházunk vezetőségének üdvözletét átadjam a teljes közgyűlésnek is, valamint az egyik istentiszteleten igét is hirdethettem a közgyűlés résztvevőinek.

Nagyon jó volt újra találkozni lengyel testvéreinkkel, és biztosítani őket a magyarországi baptisták szeretetéről. Kihasználtam az alkalmat arra is, hogy Glodek elnök testvért meghívjam magyarországi látogatásra, melynek időpontjáról a későbbiekben történik döntés, miután mindkét szövetségben feláll az új vezetői csapat.

Dr. Bukovszky Ákos
külügyi szaktitkár


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!