Idén Siófok volt az a helyszín, ahol az országban szolgáló lelkipásztor-feleségek összejöhettek, találkozhattak egymással, feltöltődhettek és megoszthatták tapasztalataikat, élményeiket az elmúlt időszak kapcsán.

Nekem különösen fontos volt ez a mostani találkozó, mert a gyerekeim születését követő közel 5 évben nem volt lehetőségem ilyenfajta közösségben lenni azokkal, akikkel együtt szolgálok. Már csak emiatt is nagyon vártam a találkozást és azt, hogy újra együtt lehessünk pár napig csak mi, a lelkipásztorok feleségei. Amit tapasztaltam és kaptam ebben a pár napban, az egy szóval jellemezve: fantasztikus volt. Szavakkal nem is lehet megfelelően leírni, milyen felemelő érzés volt az Úr jelenlétében megállni azokkal karöltve, akikkel együtt harcolunk a frontvonalban lelkipásztorok feleségeként.

A közös alkalmakon lehetőség volt aktuális és minket érintő témákról előadás formájában pár gondolatot hallani, majd arról  közösen együtt gondolkodni, beszélgetni és imában az Úr elé vinni. A programban szereplő fix alkalmak szünetében volt lehetőség kötetlenebb formában is együtt beszélgetni, kávézni, úszni vagy akár szaunázni, mindezek pedig csak még inkább közelebb vittek bennünket egymáshoz.

Ebben a pár napban mindez segítette, hogy a már meglévő, nagyobb múlttal rendelkező kapcsolatok továbbépüljenek, illetve új kapcsolatok születhessenek meg (hála érte az Úrnak, nekem személy szerint mindkettőben részem lehetett ebben a pár napban). Kimondhatatlan élmény volt az utolsó napon a kis csoportokban történő imádkozás, amikor felfakadhatott a szívünkből az elmúlt pár nap megtapasztalásai miatt érzett hálánk a mi hatalmas Istenünk és mennyei Édesapánk felé, és egymással karöltve állhattunk meg előtte mint gyermekei, és tárhattuk fel mindazt, ami a szívünkben van: dicséret, hála, magasztalás, öröm… Felfrissülés volt megélni mindezt a szellemi és lelki szabadságot a testvéreim körében.

Már nagyon várom a következő alkalmat, amikor újra együtt lehetek az Úr jelenlétében ezekkel a csodálatos és kivételes asszonyokkal, akik telve vannak Istentől kapott erővel, csodálatos megtapasztalásokkal, szelídséggel, kedvességgel, szabadsággal, örömmel, elfogadással, szeretettel és tűzzel, ami az egyetlen élő Istenért és az ő szolgálatáért ég!

Kiváltságnak érzem, hogy velük szolgálhatok és harcolhatok az Úr országáért, és már nagyon várom az újbóli találkozást velük!