Maroknyi gyülekezet imádkozott több mint tíz éven át, hogy az oroszlányi gyülekezetnek legyen saját lelkipásztora. Isten meghallgatta imádságunkat, és a fiatal misszionárius Csiha családot küldte hozzánk szolgálni.

Két év után egyre inkább láttuk és éreztük, hogy Isten valóban ide hívja őket teljes állásba szolgálni. Így kerülhetett sor 2020. január 18-án, szombat délután Csiha Márton lelkésszé avatására Oroszlányon. Marci feleségével, Ra­chel­lel Oroszlányon és környékén folytatja azt a munkát, amit elkezdett, most már mint lelkipásztor. Az ünnepségen végig éreztük, megtapasztalhattuk Isten kézzelfogható jelenlétét.

Az avatásra sokan eljöttek: barátok, rokonok, ismerősök és a közeli települések testvérei. A tatai testvérek dicsőítéssel szolgáltak közöttünk, Papp János egyházelnök pedig Isten igei üzenetét közvetítette az ünneplő gyülekezetnek az 1Kor 15,1–11 alapján. Kiemelte, hogy karonfogva Jézussal nem kérdezni, csak menni kell, amerre ő visz – mindig így érdemes járni és végezni szolgálatunkat. Az igei üzenet után került sor a lelkészavatásra, amely során mind az új lelkész, mind a gyülekezet közössége fogadalmat tett Isten országának építésére és egymás kölcsönös támogatására.

A szolgálatba állítás, valamint az áldáskérő imádságok után köszöntések következtek a helyi gyülekezet és a vendég testvérek részéről. A záróének előtt Marci elmondta, hogy ő nem egyedül, hanem a feleségével együtt végzi ezt a szolgálatot, és így szeretnék ezt tenni ezután is.

Az ünnepség végén baráti beszélgetésekre került sor megterített asztalok mellett. Hálásak vagyunk Istennek, hogy meghallgatta imádságunkat, és a lehetetlen lehetségessé vált!

„Minden lehetséges annak, aki hisz.” (Mk 9,23)

Soli Deo gloria!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció