Láng Emese és Riaan hírei Afrikából

3059

Riaan továbbra is jól el van látva adminisztrációs és technikai feladatokkal. Ezek közé tartozik a Tumi a Tigris projekt, ami traumát szenvedett gyerekeket céloz meg. Ez egy puha plüsstigris, amiben egy lejátszó van elrejtve, arra ösztönzi a gyerekeket, hogy okosan figyeljenek és okosan viselkedjenek.

38 rövid beszélgetés van rajta, ezek által Tumi reményt ad a traumatizált gyerekeknek, és vigasztalást azoknak, akik veszteséget éltek át, Jézusról is beszél nekik. Emese – hosszabb szünet után – újra elkezdett Loyisóval dolgozni.

Loyiso a hlubi népből való, ami egy dél-afrikai népcsoport. Remélhetőleg hamarosan be tudják majd fejezni a hlubi Jó hír című könyv fordításának ellenőrzését. Ez a könyv bibliai történeteket tartalmaz evangelizációs céllal.

Emese egy Zambia nyugati részén fekvő városba, Monguba utazik majd májusban, hogy ezeket a történeteket és más bibliarészeket ellenőrizzen egy helyi nyelven. Fokvárosban is irodát nyit a Wycliffe fő partnere, a SIL. (Ez az a szervezet, aminek a fennhatósága alatt dolgoztak az elmúlt évek során.) Ez az iroda az Afrika déli részén folyó bibliafordítói munkáért lesz felelős. Emese várhatóan újra bekapcsolódhat majd a SIL projektjeibe.

Hálásak Istennek azokért, akik anyagilag támogatják őket. Nélkülük nem végezhetnék a munkájukat. Valamint hálásak a lehetőségért, hogy a SIL-lel dolgozhatnak újra, illetve hogy az elmúlt hónapokban sok projektet és fel adatot elvégezhettek. Az elmúlt pár évben az
anyagi támogatottságuk jelentősen csökkent.

Ha Isten úgy indít, hogy a szolgálatuknak ilyen módon is részese légy, anyagilag támogasd őket a következő bankszámlaszámon: K&H Bank 10201006 – 50070046. A közlemény részbe írd be: „A Ferreira család részére”.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!