Különleges bemerítés Tahitótfalun

5917

A bemerítési ünnep mindig különleges. Az elmúlt években számos alkalommal tarthattunk hitvalló keresztelést a Tahitótfalui Baptista Gyülekezetben. 2017. április 23-án azonban igen fiatal és igen idős hitvallók léptek a bemerítőmedencébe.

Dr. Mikó Kálmán még mindig praktizáló belgyógyász doktor úr 88 évesen döntött arról, hogy engedelmeskedik ennek a parancsnak. Őmellette Mészáros Jázon és Major Debóra (Steiner József lelkipásztorunk unokahúga) vallotta meg hitét, és kérte bemerítését.

Steiner József lelkipásztor mellett dr. Szilágyi Béla presbiter testvér is szolgált az istentiszteleten evangelizálva és hívogatva Krisztus követésére. Hat vendég jelezte, hogy átadja életét Istennek. Dicsőség érte az Úrnak!

Az istentisztelet után pedig Csereklye László – aki annak idején a gyülekezetben nőtt fel, de azután 45 éven át teljesen távol maradt a gyülekezettől és a hit világától – kérte, hogy őt is merítsük be, hiszen ma végleg eldőlt benne az, amiről hónapokon keresztül beszélgetett pásztorával: „Átadom életem irányítását Isten kezébe, és kérem, hogy bűneimet megbocsátva adjon nekem egy új kezdetet.” Úgyhogy a délelőtti bemerítési istentiszteletet követő szeretetvendégség ideje alatt egy „pótbemerítést” is tartottunk! Dicsőség legyen Istennek az ő kegyelméért!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!