Krisztusban egyek vagyunk

2914

A múlt hétvégi debreceni magyar baptista világtalálkozó lelki áldásainak nemcsak hazai és külföldről hazalátogató több száz magyar testvér örülhetett, hanem az egyházvezetés támogatásának jóvoltából 120 hazai cigány testvér is. A hétköznapok előítéleteitől távol, itt Krisztusban mindannyian egyek lehettünk, közösen dicsőíthettük mennyei Atyánkat.

Néhány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cigány testvér írott formában is megosztja velünk tapasztalatait, gondolatait, melyeket érdemes forgatni magunkban.

Poschné Gyöngyi: „Valami új születik… ez a vágyunk, hogy szülessen egységes élet, ahol nem számít sem a bőrszín, sem semmilyen különbség. Csak az számít, Aki egybetereli az ő népét. Ezt jelentette számomra a MABAVIT találkozó. Annyi nép, ami ott volt, egyért jött össze, a Krisztusért, és egyben kedves testvérek találkozhattak egymással.”

Posch Ferenc:Paul Msiza azt mondta: Nem temetésre jöttünk, hanem Istent dicsőíteni. És ez meg is történt a MABAVIT-on. Ezért volt érdemes elmenni, és köszönjük, hogy ott lehettünk.”

Szőke Ignác: „Jó érzés volt, hogy az egyházhoz tartoztunk. Nagyon jó volt, hogy sok testvérrel lehettünk együtt. Az úrvacsorai közösségben egyek lehettünk Krisztusban, és úgy éreztük magunkat, mintha a mennyországban lettünk volna.”

Puporka Gusztáv: „Isten kegyelméből Tuzsérról pénteken és vasárnap is mehettünk a MABAVIT-ra. A gyülekezet tagjai, azok családtagjai és azok a dolgozók is eljuthattak, akik a BTESZ munkatársai. Mindannyiunk számára nagy bizonyság volt látni fiatalok bemerítését, akik odaszánták magukat Istennek. A vasárnapi napon kiemelkedő volt Paul pásztor igehirdetése, amelyben arról beszélt, hogy Isten kiválasztott népe vagyunk, és nem számít a származás, mert Krisztusban egybeszerkesztett minket. Hálásak vagyunk mi cigányok is, hogy ehhez a szent néphez, királyi papsághoz tartozhattunk. Vágyunk, hogy az egyházban is valósággá váljon, hogy egyek vagyunk Krisztusban, és valódi testvérként éljünk a gyülekezetben. Köszönjük vezetőinknek, hogy megszervezték a találkozót.”

Adja az Úr, hogy a megújulás időszakában Péterrel együtt minél többen megértsük és gyakoroljuk közösségeinkben is, „hogy nem személyválogató az Isten, hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik”.

(Ha többet szeretne tudni a Magyarországi Baptista Cigánymisszióról, látogassa meg a weboldalát: www.ciganymisszio.baptist.hu.)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!