Krisztus mellett döntöttek, bemerítkeztek

3577
Fotó: Löffler Péter

„Bemerítelek téged a te hitednek vallomására, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.” Szeretjük hallani ezt a mondatot, és látni az eseményeket. Így volt ez egy gyönyörű vasárnapon, 2017. december 10-én is, amikor megtérését megpecsételte bemerítéssel Nagy Lenóra, Virovecz Boglárka és Tok Bence.

Tok Bence különösen jól példázza, hogy a tiszta evangéliumon megtért ember keresi a Bibliában mint alapvető eledelében a hit igazságait a növekedéséhez, így jut el a személyes vallástételre és az ezt követő bemerítésre. 2000 évvel Jézus példáját követően, 500 évvel a reformáció után ez még mindig élő gyakorlat a magukat evangéliuminak valló keresztény közösségek életében.

Pedig a tizenévesnek éppúgy, mint a harmincas éveit taposó felnőttnek bátorságra van szüksége, hogy a belső ember születéséről, a bűnbánat intimitásáról, a Krisztussal való találkozásáról színt valljon. Fiatal testvéreink életében jó volt látni: „nagyobb az, aki bennünk van”. Mert ő volt az, aki adta az erőt, a szót. Hiszem, hogy 42 éve az én számba is…

Lencsi a családban, gyülekezetben, személyes csendességében ismerte föl a kegyelmet, Bogi az őt befogadó Szommer családban és – megtérése közvetlen előzményeként – a VISZ-táborban élhette át, mit jelent az elfogadás, az értékesség, fontosság, egyediség, mely Istentől ered. Bence különös utat járt be, határozott istenélménnyel. Az ember istenismeret, hit, megváltás nélkül céltévesztett, és minden jó szándéka ellenére Isten haragja és ítélete alatt van (Jn 3,36).

Kedves fiatal testvéreim! Tartsátok meg és igyekezzetek frissen tartani tudatotokban és szívetekben az evangélista, János ajánlását: „Semmit sem szerezhet az ember, ha nem a mennyből adatott meg neki.” (Jn 3,27) Bűnbocsánatot, békességet, új életet kaptatok hit által ajándékba. Együtt örülünk veletek a Krisztus testében, a gyülekezetben.

Növekedjetek, szolgáljatok, örüljetek a Krisztusban!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!