Közösségépítés és bemerítés

2947
Oláh Ágnes bemerítése

Az Angyalföldi Baptista Gyülekezet június 8-9-én csendes napokat tartott Őrbottyánban, az Ellel Ministries misszós házában.

Isten kegyelméből csodálatos napokat tölthetett el a közösség a természet közelében. A két nap célja a közösségépítés volt. Előadások, csoportbeszélgetések, bizonyságtételek hangzottak el.

Csoportkép a bemerítkezőkkel
Csoportkép a bemerítkezőkkel

A hétvége csúcspontja a vasárnap délelőtti istentisztelet volt, ahol négy megtérő tett bizonyságot hitéről a bemerítés által. Azért is különleges volt ez a szertartás, mert nem egy medencében, egy imaházban történt a hitvalló keresztség, hanem a táborban lévő tóban.

Az igehirdetés szolgálatát Papp János, egyházelnök végezte. Szolgálatában kiemelte, Jézus Krisztus elvégezte a megváltást számunkra, elkészítette az utat az Atyához. Új tagjaink most léptek rá erre a csodálatos útra, de még feladatuk – mint ahogy minden hívő számára -, hogy ezen az úton mindvégig kitartva, elvégezzék futásukat.

A bemerítést, Merényi Zoltán lelkipásztor végezte. Az istentisztelet és a csendes hétvége úrvacsorai közösséggel zárult.

Bemenetel a vízbe
Bemenetel a vízbe

A bemerítkezők között volt egy idősebb házaspár, akik Isten különleges munkája révén, a múlt évi gyermekhéten kerültek kapcsolatba a gyülekezettel. Megragadta őket az a szolgálat, amit a közösség végzett a gyermekek között. Elkezdtek rendszeresen járni az alkalmakra, majd megértették, hogy nekik is szükségük van megtérésre.

Oláh Ágnes már hat éve látogatja a Váci útiak összejöveteleit, de voltak akadályok az életében, amely hátráltatta őt az Isten követésében. Az Úr segítségével ezek az akadályok eltűntek, így teljesülhetett régi vágya, a bemerítés.

A negyedik bizonyságtevő, Nagy József, a Reménység Fesztivál után kezdett járni feleségével – akkor még élettársával – a gyülekezetbe. Az igehirdetések szíven találták, először élettársával rendezték kapcsolatukat és idén, január 18-án összeházasodtak, majd József eljutott a bűnfelismerésre és a bűnrendezésre.

Kívánjuk új tagjaink életére az Úr gazdag áldását!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!