Közösség, szakmai fejlődés és zeneszeretet

2540

A közösségi éneklés szeretete és a fejlődés iránti folyamatos igény idén is Békéscsabára vonzotta a kórusmuzsika művelőit. A XI. Határ menti karvezető és énekkari kurzusra idén 54 karnagy jelentkezett, akik a szép számú énekesekkel és fúvósokkal együtt a találkozó záró istentiszteletén adnak számot tudásukról.

A Körösvidéki Baptista Egyházkerület idén is a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezte meg háromnapos zenei kurzusát, amelyen a kóruséneklés mellett a legnagyobb hangsúlyt a karvezetők oktatása kapja. Az idén már tizenegyedik alkalommal megtartott találkozón a környező megyék kórusai mellett a határ túloldaláról is érkeztek résztvevők.

A pénteken kezdődött kiscsoportos munkát szombaton kóruspróbák egészítették ki, a vizsgát pedig a közös szolgálat jelenti majd a zárónapon, vasárnap, amikor délelőtt és délután egy-egy istentiszteletet tesznek majd teljessé a zenészek.

A kurzus szakmai vezetője Oláh Gábor karnagy, az istentiszteleteken igét Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, valamint Hafenscher Károly miniszteri biztos, evangélikus lelkész hirdetnek.

Az istentiszteletről készült felvételeket a 7.Tv nézői a Kikötő következő, márciusi adásában láthatják.

Forrás: https://behir.hu/kozosseg-szakmai-fejlodes-es-zeneszeretet


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!