Köszöntés a 90. születésnapon

2494

A budakeszi gyülekezet november 27-én a délutáni istentisztelet keretében Isten iránti hála lelkületével köszöntötte Ács András nyugalmazott lelkipásztor testvért, a helyi kis gyülekezet tagját, egykori lelkipásztorát 90. születésnapja alkalmából.

Ács testvér 1926. november 29-én született Tákos községben. A teológia elvégzése után 1951-ben Magyarhomorogon avatták lelkipásztorrá, ahol kilenc évig végezte a szolgálatot, majd a komárom–neszmélyi körzetben hét évig gondozta a gyülekezeteket. Innen jött át Budakeszire, ahol előbb három, majd a Budapest, Wesselényi utcai társlelkészi időszak után még tizennégy évig, 2012-ig szolgált.

A gyülekezet ünnepi istentiszteletén Hetényi Attila lelkipásztor hirdette az igét az Ézsaiás 65,1–2 igeszakasz alapján. E textus emlékezetes volt az igehirdető számára, mert hajdan, Ács testvér teológiai hallgatói időszakában ezen igeszakaszról tett bizonyságot nagy hatással, és most igehirdető testvérünk a helyi gyülekezet számára tette emlékezetessé ezt az aktuális üzenet hirdetésével.

A köszöntések során Király András helyi gyülekezetvezető, majd Pető Albertné a régebbi gyülekezeti időkből ma már egyetlen képviselőként köszöntötte az ünnepeltet, valamint a neszmélyi szolgálati idő emlékeit felsorakoztatva Jobbágy Ferenc és a Wesselényi utcai meghitt közösségi kapcsolatra emlékezve Ugrai Kovács Arthur szavai idézték fel a múltbeli lelki kincseket, aki Sík Sándor időtlen Te Deum című versével tolmácsolta az Isten iránti hála és dicséret üzenetét.

A Jobbágy család vonósai és a rögtönzött vegyeskar énekei hirdették ez alkalommal Budakeszin az Úr dicsőségét.

Az istentisztelet végén egy gyönyörű torta és a „90”-es gyertya lángja örvendeztette az ünnepeltet, családját és a gyülekezetet.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!