Köszönet a Baptista Tevékeny Szeretet Missziónak

1221

Hetekkel ezelőtt keresett meg Krisztina Mezeiné Kalucza a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Szenvedélybetegek nappali intézményeinek intézményvezetője.

Az az ötlete támadt az intézmény püspökladányi terápiás dolgozóinak és klienseinek, hogy a Püspökladány és Debrecen szenvedélybetegeinek kézzel készített ünnepi babáit karácsonyi ajándékként a gyermek onkológia kis betegei részére szeretnék felajánlani.

Minden egyes babát kézzel készítettek el és gondosan csomagolták be. Az egész csapat pedig egyöntetűen arra gondolt, hogy velem szeretnék átadni a gyermekeknek a karácsonyi ajándékokat. Több, mint 70 db csomagot készítettek el. 
A Debreceni Klinikán található a Gyermek Hematológia Intézet, melynek igazgatója Prof. Dr. Kiss Csongor, akit azonnal megkerestem és elmeséltem neki, hogy milyen nemes szándékkal érkeztek hozzánk. Természetesen örömmel fogadta a hírt és el is kezdtük szervezni az átadást, ami december 21-én megtörtént.

Nehéz szavakba önteni azt az érzést, amit ott kaptunk, könnyeimmel küszködve teszem/írom a bejegyzést most is.
Látni a gyermekek és a szülők arcát, ahogy egy pillanatra elfelejtik a fájdalmat, a szomorúságot és helyette csak mosoly és csillogás van a szemükben és az arcukon, felbecsülhetetlen érzés.

Ezúton szeretném megköszönni a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Szenvedélybetegek nappali intézményeinek összes dolgozójának és kliensének az ajándékokat, a Gyermek Hematológia összes dolgozójának az együttműködést, a szeretetteljes fogadtatást és a segítséget. Isten áldását kérem az életükre!
S végül köszönöm a jó Istennek, hogy ilyen csodálatos emberekkel hozott össze, valamint, hogy ilyen élményben lehetett részem. Imádkozok minden kisgyermek felépüléséért!

Horváth Joz.József kutatóbiológus