Köszönet a Baptista Tevékeny Szeretet Missziónak

1862

Hetekkel ezelőtt keresett meg Krisztina Mezeiné Kalucza a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Szenvedélybetegek nappali intézményeinek intézményvezetője.

Az az ötlete támadt az intézmény püspökladányi terápiás dolgozóinak és klienseinek, hogy a Püspökladány és Debrecen szenvedélybetegeinek kézzel készített ünnepi babáit karácsonyi ajándékként a gyermek onkológia kis betegei részére szeretnék felajánlani.

Minden egyes babát kézzel készítettek el és gondosan csomagolták be. Az egész csapat pedig egyöntetűen arra gondolt, hogy velem szeretnék átadni a gyermekeknek a karácsonyi ajándékokat. Több, mint 70 db csomagot készítettek el. 
A Debreceni Klinikán található a Gyermek Hematológia Intézet, melynek igazgatója Prof. Dr. Kiss Csongor, akit azonnal megkerestem és elmeséltem neki, hogy milyen nemes szándékkal érkeztek hozzánk. Természetesen örömmel fogadta a hírt és el is kezdtük szervezni az átadást, ami december 21-én megtörtént.

Nehéz szavakba önteni azt az érzést, amit ott kaptunk, könnyeimmel küszködve teszem/írom a bejegyzést most is.
Látni a gyermekek és a szülők arcát, ahogy egy pillanatra elfelejtik a fájdalmat, a szomorúságot és helyette csak mosoly és csillogás van a szemükben és az arcukon, felbecsülhetetlen érzés.

Ezúton szeretném megköszönni a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Szenvedélybetegek nappali intézményeinek összes dolgozójának és kliensének az ajándékokat, a Gyermek Hematológia összes dolgozójának az együttműködést, a szeretetteljes fogadtatást és a segítséget. Isten áldását kérem az életükre!
S végül köszönöm a jó Istennek, hogy ilyen csodálatos emberekkel hozott össze, valamint, hogy ilyen élményben lehetett részem. Imádkozok minden kisgyermek felépüléséért!

Horváth Joz.József kutatóbiológus


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!