Kortalan zene!

3121
Murányi Anita beszélget Beharka Pál orgonaművésszel

Az idősek és a zene világnapja alkalmából immár harmadik alkalommal szervezett közös rendezvényt a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat.

Október 1-én délután szép számú, de nem csak szépkorú közönség gyűlt össze a Nap Utcai Baptista Imaházban. Serafin József, a rendezvény ötletgazdája nyitotta meg az alkalmat, a délután háziasszonya az MBE kommunikációs osztályának munkatársa, Murányi Anita volt, az egyház részéről Simon Norbert gazdasági igazgató köszöntötte az egybegyűlteket.

Andor Ilona Gyermekkar

A zenei részben az Andor Ilona Gyermekkar játékosan komoly, színvonalas előadását és öt tehetséges ifjú hangszeres játékát élvezhettük. Emlékezetes perceket szerzett az immár 90. évében járó Beharka Pál baptista orgonaművész, aki zenéhez fűződő viszonyáról és személyes emlékeiről mesélt fiatal és idősebb hallgatóságának. „Mit öröklünk és mit nem?

Falus András

A zene mint személyiségformálás” címmel tartott előadást dr. Falus András immunológus, az MTA rendes tagja. A professzor úr prezentációja sok érdekes információval szolgált, amelyeket a „nincs minden a génekben megírva” vezérgondolata köré szervezett.

Nuszer Andor

A rendezvény végén a Baptista Szeretetszolgálat és a kiskőrösi Filadelfia Idősek Otthona jóvoltából a szervezők ajándékokkal lepték meg a közönséget, akik – kihasználva a jó időt – az imaház udvarán, terített asztal mellett, ráérősen beszélgettek még jó darabig.

 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!