Segélykiáltással fordult hozzánk projektpartnerünk, a Mianmari Lepramisszió igazgatója, dr. Zaw Moe Aung úr. A sokat szenvedett ország népét 2021. február óta katonai megszállás alatt tartja saját hadseregük. A krízishelyzet, elszegényedés és teljes  politikai-gazdasági káosz hősies helytállást kíván mindenkitől Mianmarban.

Ebben a súlyos helyzetükben néhány napja a Mocha ciklon is elérte az országot, hatalmas pusztítást végezve, alig 15 évvel a Nargis ciklon által okozott rettenetes katasztrófa után! Az elemi erők tarolása közvetlenül sújtja a Lepramisszió – Magyarország által is támogatott egyik ortopédiai program helyszínét Sittwében, munkatársainkat és kedvezményezettjeinket! A szívszaggató képek csak töredéke mindannak, ami fékevesztett pusztítást végzett a ciklon munkatársaink lakóházainak lerombolásában, az infrastruktúra teljes megsemmisülésében, életek összeomlásában.

A Mianmari Lepramisszió igazgatója segítségért fordult minden lepramissziós tagországhoz, így hozzánk is. Kérik és remélik, hogy hozzá tudunk járulni a borzalmas pusztítás utáni helyreállításhoz, elsősorban munkatársaink lakóházainak rendbe tételéhez. Egy világot átfogó, nagy családnak vagyunk tagjai, s ők úgy számítanak most ránk, ahogy egy családon belül naponta tesszük azt.

Tisztelettel kérjük minden jólelkű ember és közösség segítségét! Támogatásukat Lepramisszió – Magyarország 11702036-20705549 számlaszámunkra várjuk. Adakozni www.lepramisszio.hu honlapunkon keresztül is lehet. Tisztelettel kérjük utaláskor feltüntetni az adományozó nevét és elérhetőségét is, valamint a jelzést: „Mocha ciklon”.

Minden támogatás számít, azokat hálával fogadjuk és a legmegbízhatóbb és leggyorsabb módon továbbítjuk a Mianmari Lepramisszió számára. 

Hálásan köszönjük!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!