Kerületi zenés evangélizáció Békéscsabán

2706

2016. november 13-án Kerületi Zenés Evangelizáció volt a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban. Szívünkben készülődve vártuk ezt a vasárnapot a Körösvidék testvériségével együtt, mely ifj. Bálint József testvér áldozatkész, és alapos előkészületei alapján zajlott le.

Témának igen aktuális gondolat lett megjelölve: „Nem szégyellem a Krisztus evangéliumát!” Meghívott vendégeink Balogh Barnabás a Szegedi Baptista Gyülekezet lelkipásztora, valamint a felesége – Baloghné Kovács Magdolna – által vezetett Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus és Zenekar voltak.

2016-11-13-42Az egész nap liturgiai szolgálatát kerületünk titkára, Matuz József gyulai lelkipásztor testvér végezte. Az imaórai buzdítást kerületünk elnöke, Kiss Tibor Péter lelkipásztor vezette, amit három testvér imája zárt. A Szegedi Gospel Kórus énekei után, Balogh Barnabás lelkipásztor testvér lelkesítő, de mélyen elgondolkodtató igehirdetése következett, a Róma 1,16-17 versei alapján.

Te szégyelled? A rómaiak szégyellték? A 8. vers alátámasztja: „hiteteknek az egész világon híre van”. Ők nem az evangéliumot szégyellték, hanem egymást, mert nem értettek mindenben egyet. Mennyire így van ez ma is. Nem a forma a fontos, hanem, hogy Isten ereje legyen benne! Krisztust prédikáljuk, hogy az emberek megtérjenek – mondja Pál -, ezért halt meg Jézus. Ő nem szégyellt sem Téged, sem engem. Legyünk ezért hálásak életünk végéig! Zárásként újra az énekkar szolgálatát hallgathattuk. Délben finom ebéd várta a testvériséget.

A 15 órakor kezdődő délutáni alkalmon közel 300-an gyűltünk össze. Immár a körösvidéki énekes testvérekkel kibővített énekkar kezdte a szolgálatokat, majd Bálint Borbála testvérnő verse és a szegedi kórusból egy metodista testvérnő bizonyságtétele következett.

Az igehirdetést ismét Balogh Barnabás szegedi lelkipásztor testvér tolmácsolásában hallhattuk a Márk 4,35-41 versei alapján. Minden ember, aki Krisztushoz akar tartozni, meg kell, hogy változtassa a gondolkodását. Mihamarabbi döntést kell hozni, és nem halogatni a megtérést. Jézus a Te csónakodban is ott van és várja, hogy megszólítsd Őt! Ő nem veti a szemedre, ha később szólsz Neki, segítségedre siet, mint a tanítványoknak. Ne szégyelld hát segítségül hívni, bármilyen viharos is az életed! A megtérésre híváskor többen is felemelték a kezüket. Dicsőség az Úrnak! Értük, velük együtt imádkozott Balogh Barnabás lelkipásztor testvér.

A záró énekek és imádság után az alkalom Agapéval végződött. Bárcsak lehetne sok-sok ilyen evangelizációs alkalom az ország egész területén, hogy minél többen meghallhassák az üdvösségre hívó szót! Istené legyen mindenért a dicsőség!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286