Keresztény fitneszklub Verőcén

4965

A Verőcei Nyitott Kapu Baptista Gyülekezet „Ép testben ép lélek” keresztény fitneszklubja elsősorban a mozgás, a testi-lelki egészséges életmód kedvelői számára jött létre.

Fontosnak tartjuk, hogy a nekünk ajándékozott „Isten templomára” is gondunk legyen, amit szükséges jólétben tartani, arról megfelelően gondoskodni (nem csak táplálni ☺), megőrizni, karbantartani korunktól függetlenül. A test tönkretétele, túlzott kimerítése, elhanyagolása vagy pusztítása korunk életmódi és civilizációs bűnei révén egyszerű engedetlenség.

A testünket áldozatul adni Istennek azt jelenti, hogy teljes valónkat, lelkünket és testünket maradéktalanul Isten rendelkezésére bocsátjuk. Ehhez, lehetőség szerint, jó állapotban kell tartanunk, hogy méltó és alkalmas legyen arra, hogy a Szentlélek lakásául és eszközéül szolgálhasson. A betegségokozó élvezetekkel pusztított vagy holtfáradt test és elcsigázott idegzet nem ad jó alapot Isten munkájához!

Kezdetek

Történetünk 2015 januárjában kezdődött egy csendes napon valahol a saját gyülekezetünktől távol. Lacival, a férjemmel, ott kaptuk az elhívásunkat, hogy Isten olyan utakra küld minket, és egy olyan dologra hív, amiben úttörők leszünk. Hát ezt annyira éreztük magunkénak, hogy szépen szunnyadt majd egy évig. Mígnem 2016. év elején elkezdett mocorogni bennünk, hogy felelősek vagyunk a testünkért, és amióta megtértünk (7 éve), 10-15 kilóval nyomunk többet, és ez így tarthatatlan. Mivel nagyon közösségi emberek vagyunk mindketten, elkezdtük megosztani másokkal annak az ötletét, hogy akár pár kondigéppel, de elinduljunk ebben. És minél többet foglalkoztunk, kerestük az Igében is, hogy helyes-e, hogy a hívő ember foglalkozik a „testi” dolgokkal, annál jobban erősített meg minket az Úr, és pillanatok alatt már nyíltak is a kapuk. A TRX edzésforma volt az első gondolatunk, és azóta sem bántuk meg, erről később.

Célunk pillanatok alatt kibővült a környékbeli emberek irányába való szolgálattal, és elmondhatjuk, hogy már 25 km-es sugarú körben mozgatja meg a KFK a Dunakanyart. Így formálta Isten az öncélú vágyunkat egy kifelé világító egyedi szolgálattal, és elindulhatott a Dunakanyar első keresztény fitneszklubja tíz kötéllel és egy magnóval. Szépen kezdtek szállingózni az adomány szobabiciklik, egy retrokondigép, pár súlyzó, de boldogok voltunk és lelkesek. Később újabb támogatásokból új színeket, fali nagy tükröket, szekrényeket, új eszközöket kapott a terem, így már kezdett igazi edzőterem arculata lenni.

Laci egyedül vitte a termet mint edző másfél évig heti két-három nap dupla edzéssel, és amikor már azt hittük, ez már csak erőlködés, Isten mindig közbelépett. Azóta még két edző csatlakozott hozzánk, külön öröm, hogy az egyik lány, Laura sportpszichológiát végez, a másik hölgy, Babukné Adri pedig külsős, aki a KFK első gyümölcse, nálunk vált edzővé. A tavalyi év óta heti egyszer még zumbaoktatással is bővült a repertoárunk Alexa vezetésével, ez a foglalkozás kimondottan hölgyeknek szól.

Nem titkolt célunk gazdagítani a helyi közösséget és településünk szolgálatait is egyben.

Klubunk nemcsak a mozgásra, de az egészséges életmódra is fel kívánja hívni a figyelmet, mindezt a Biblia tükrében. Ehhez nyújtunk segítséget akár életmódbeli, életvezetési tanácsokkal, eseményekkel, programokkal, nem feledve, hogy az igazi szépség és elégedettség belülről fakad!

Vezérigénk: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít” (Fil 4,13).

Ép testben ép lélek Krisztus erejével!

Fontos, hogy az edzések között minden alkalommal időt szánunk az Ige felolvasására és közös imára is. Az edzéseken is keresztény zenék szólnak, már nagyon szuper workout zenékre is átkomponálnak dicsőítéseket.

Szolgálói csapatunk 6 főből áll: 4 edző (TRX és zumba), Zsolti, aki vállalta, hogy pályázatok figyelésével, írásával segít minket. Illetve jómagam, aki hát nem is tudom… a férjem mellett szolgálok mindenben, hogy a csoportok minél szebb és komfortosabb körülmények között lehessenek együtt.

Az edzéseken kívül évszaknak megfelelő programokkal, eseményekkel építjük a közösséget (kirándulás, kerékpártúra, kerti parti, közös sátorozás).

Idén még tervezünk november 24-én egy hálaadó estet, amire személyre szóló meghívást kapott mindenki, aki valaha járt a KFK-ban. Itt szeretnénk megosztani az elhívásunkat, látásunkat, bizonyságunkat a vendégekkel, és megajándékozni őket. Több dolgot is tervezünk, de amihez ragaszkodunk, az az, hogy még nem hívő vendégeinket saját Bibliával megajándékozhassuk.

Az estén lesz evangelizálás, svédasztalos vendéglátás és rengeteg játék.

Az idei terv még egy bemutatkozó kisfilm elkészítése, bár az idő nagyon szűkös. Kb. 10-12 percre gondoltunk, ehhez most folynak az anyaggyűjtések, ezt szeretnénk több nyelven is közzétenni. Elküldeni a baptista egyháznak, gyülekezeteknek, szeretnénk, ha híre menne, hogy Isten milyen modern és kreatív. Ez egy nagyon jó szolgálati lehetőség a település és az emberek felé. Persze a kisfilmmel nem mellesleg támogatókat is jó lenne szerezni, szeretnénk bővülni.

Nemrég készült el a hivatalos Facebook-oldalunk, egészen kiugró látogatottsági számmal. Felpezsdült a környék, annyira jó!
Saját logónk sajnos még nincs, de már ötletelgetünk.

2018-as terveink közt szerepel egy ingyenes napközis sporttábor gyerekeknek, és egy „Mozdulj”, Verőce! evangelizációs sportnap a verőcei sportpályán. Mindkettő nagy falat, de Isten még nagyobb!

Ezen a linken még több infó rólunk: https://www.facebook.com/fitnessveroce/

A terem:
https://www.facebook.com/pg/fitnessveroce/photos/?tab=album&album_id=139761866755330

Mi a funkcionális edzés?
https://www.facebook.com/pg/fitnessveroce/photos/?tab=album&album_id=139767260088124

Miért a TRX-et választottuk?
https://www.facebook.com/pg/fitnessveroce/photos/?tab=album&album_id=139773973420786

Rengeteg ötletünk és álmunk van, várjuk, hogy Isten merre vezet minket!

A KFK szolgálói csapata nevében:

Barkóczi-Boldrin Priscilla


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!