A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Alapítvány és az ASANTE a Gyermekekért Egyesület kenyai gyerekek nyelvtanulását segítik. Az „Együtt a digitális egyenlőségért!” projekt keretében 19 nyolcadikos diák tanulhat angolul tabletek és a Xeropan nyelvtanuló alkalmazás segítségével.

A diákok a Southern Cross Academy általános iskola tanulói, ami Mai Mahiuban egy úgynevezett IDP (Internally Displaced People) tábor közepén helyezkedik el. Az ilyen táborokban azok a kenyaiak élnek, akiknek a 2007-es választásokat követő zavargások miatt kellett elhagyniuk eredeti otthonukat. Az iskola nyolcadikos tanulói a középiskolai felvételi vizsgára készülve tudják használni az okoseszközöket és a nyelvtanuló-alkalmazást.

A visszajelzések alapján nagyon élvezik a gyerekek, hogy számukra is lehetővé vált a legújabb tanulási módszerek egyike. Vannak olyan lelkes tanulók is, akik kérték, hadd maradhassanak órák után még egy kicsit gyakorolni, angolozni a tableten!

A kezdeményezés célja, hogy a gyermekek számára új lehetőségek nyíljanak az angol nyelv ismeretén és a digitális eszközök használatán keresztül, ezáltal a továbbtanulásban és a munkavállalásban sikeres jövőt építhessenek.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!