Kelj fel, tündökölj!

11566

Kedves lányok, asszonyok!

Milyen régen találkoztunk már csak úgy mi együtt. Az utóbbi két alkalmon (Linda Dillow-konferencia, Mabavit) sokakkal voltunk együtt, aminek persze nagyon örültünk. De most itt a lehetőség, hogy „szűkebb” körben éljük át az összetartozás, közös istendicsőítés, tanulás, osztozás, kikapcsolódás, személyes találkozások élményét.

Kelj fel, tündökölj! – szólít fel bennünket az ige. Mit jelent ez? És ha úgy érzem, föl sem tudok kelni, nemhogy tündököljek?…

Gyere el, értsük meg jobban, mit gondol erről az Úr! Mikor mire akar és tud használni bennünket, miközben felépít és a saját dicsőségét osztja meg velünk.

Nagy izgalommal és szeretettel vár a Baptista Női Misszió és a Dunántúli Női Misszió csapata. 

Találkozzunk Balatonszemesen: Varga Anikó

ORSZÁGOS NŐI KONFERENCIA
2018. május 12. BALATONSZEMES
KELJ FEL, TÜNDÖKÖLJ!

Isten képes a körülményeinktől és pillanatnyi állapotunktól függetlenül is használni bennünket ott, ahol épp vagyunk. Arra vár, hogy megtehesse. Hidd el, hogy ez lehetséges, és engedd, hogy használjon! „Kelj fel, tündökölj…!”

Helyszín:

Reich Károly Általános és Zeneiskola (Balatonszemes, Gárdonyi Géza u. 1.)

A jelentkezés díja 2000 Ft, melyet kérünk átutalni a következő bankszámlaszámra: Magyarországi Baptista Egyház (KDB Bank Európa Zrt.: 13555555-11111111-11111111). Kérjük a banki átutalás közleményébe beírni: Kelj fel, tündökölj! (+ a résztvevő neve). A regisztráció lehetősége május 6-án éjfélig vagy a konferencia-helyszín befogadóképességéig (létszámstopig) fog élni.

A regisztrációs díj tartalmazza a szendvicsebédet, gyümölcsöt és uzsonnacsomagot.

Előadók:
Dr. Tapolyai Emőke, Révész Szilvia

Szemináriumok

Mindenkinek lesz lehetősége két szemináriumon is részt venni, kivéve az életmód-tanácsadást választóknak, hiszen ott korlátozott a létszám, és kitölti a teljes szemináriumi időt.

1. Életmód-tanácsadás (Molnár Renáta) (max. 25 fő, és ez lefedi a teljes szemináriumi időt)
2.  Pedig mi azt hittük… Valláskárosultak evangéliuma (Bolyki László)
3. A szürke 50 árnyalata – Az okkultizmus sokféle arca (Révész Szilvia)
4. Tinipárbaj! Mi történik, ha egy tinilány megnyitja a szívét? (Reichert Tímea, Hegyesi Zita, Varjú Ági)
5. Amit a férjedről tudnod kellene… (Révész Lajos)
6. Időskor – aranykor (Szegedi Tivadarné Zsuzsa, Kovácsné Blaskó Mariann)
7. A gyereknevelés szakaszai (Varga György)
8. Megvan az ideje – Fiatal felnőttek (H. Kovács Judit)
9. Érzelmi kiegyensúlyozottság (Kovács Janka, Záborszky Zsófia – Aurum Életműhely)

10. Kreatív női evangelizáció (Tőtős Marcsi)
11. Elutasítottság (Fóris Johanna)
12. Hajókázás a Velencei-tavon (1 órás program, így mellette van idő szemináriumra is menni. Aki ezt a programot választja, annak először kell a hajókázásra mennie, majd a választott szemináriumra.)

Tervezett program:

9.00–10.00 – regisztráció
10.00–12.30 – reggeli köszöntő, délelőtti előadások, dicsőítés
12.30–13.30 – ebédszünet
13.30–14.50 – 1. szeminárium
14.50–15.00 – szünet
15.00–16.20 – 2. szeminárium
16.20–17.00 – kávészünet
17.00–19.00 – dicsőítés, előadás, áldás

A konferencia egész ideje alatt megtekinthetjük a Magyar Keresztény Foltvarrók különleges alkotásait. Mottónk: „Hogy tud Isten kirajzolódni egy-egy kreatív munkán keresztül!”

Ebédidőben a kültéri „miniszínpadon” megismerkedhettek egy 17 éves srác, Tőtős Márk saját szerzeményeivel, ezzel is élvezetesebbé, hangulatosabbá téve ezt a közös időt.

Jelentkezni ide kattintva lehet az űrlap kitöltésével és a regisztrációs díj befizetésével.

 

Szemináriumi előadók

H. Kovács Judit

H. Kovács Judit
Megvan az ideje
Megfelelési kényszer helyett hogyan lehet felismerni, megélni az egyensúlyt?
Annyi mindent kínál és egyszerre el is vár tőlünk a környezetünk (a család; a kortárs, a baráti, a munkahelyi közösség…), aminek egyszerre nem lehet és nem is kell megfelelnünk.
Hogyan találjuk meg a megfelelő ütemezést, az egyensúlyt, a hit-hivatás-házasság (magánélet) egyensúlyát, harmóniáját…

Hol lehet megtalálni a megelégedettséget?
Foglalkozása: „HRspecialista”, mentor, ACC coach – edző, mediátor.
Pályafutása alatt vezetőként dolgozott:
• a versenyszférában mint marketingigazgató,
• a civil szektorban regionális nagy projektek menedzsereként,
• az önkormányzati és államigazgatási területen felső vezetőként.
Szívügye a vezetőkkel, csoportokkal, ezen belül is a fiatalokkal való együtt munkálkodás. Mentorként, edzőként segíti a saját elhívásuk, Isten ajándéka személyes felfedezését és betöltését. Célja az elhívásukat vállaló vezetők által generált folyamatok katalizálása, a szinergiák hasznosítása az egyén és a társadalom javára egyaránt.
2017-ben teljes idős munkatársként csatlakozott a Barnabás Csoporthoz, ahol a Hivatás csoport elindításával az a feladata, hogy a munka világában egyének és munkaszervezetek számára is elérhetővé tegyék a szolgálatot, amely hozzájárul, hogy a társadalom minden területén az integritással rendelkező, bibliai értékrendet ismerő és alkalmazó vezetők megerősödjenek és betölthessék elhívásukat, s ezáltal gyógyuljanak a társadalom sebei.
Budapesten él, de több helyen érzi otthon magát, az ország több pontján dolgozik.
Szabad idejét legszívesebben felnőtt gyermekei körében – kirándulással olvasással, tanulással, sportolással (biciklizés), főzéssel – és közösségi programokkal tölti.

Kovács Janka

Kovács Janka vagyok – bár sokan a második nevem miatt Timiként ismernek. Mesterszakos pszichológiai tanulmányaim mellett az Aurum Életműhely egyik alapító tagja és munkatársa vagyok, emellett foglalkozom műfordítással, kulturális közvetítéssel, tanítással, zenével. Vágyam az, hogy minél több embert láthassak kibontakozni, olyan gyümölcsökben és kalandokban gazdag életet élni, amire hiszem hogy teremtve lettünk.
Záborszky Zsófia vagyok, pszichológus, tréner, pár- és családterapeuta-jelölt. Az Aurum Életműhely alapító tagja és munkatársaként dolgoztam az elmúlt években. Jelenleg Ábel kisfiammal vagyok otthon, aki 2018. februárban született. Hiszem, hogy életünk ajándék, és olykor nehéz, de szép felelősség olyanná alakítani, amilyenre vágyunk, ami hozzánk illik. Fontos számomra a hitéletem, férjem lelkipásztor, egy gyülekezet plántálását vezeti Budapesten, melyben én is részt veszek.

Hepi vagy depi – érzelmikiegyensúlyozottság-szeminárium
Sok vicc születik arról, mennyire szeszélyesen változó tud lenni a nők hangulata akár egyik pillanatról a másikra. Nőiségünkből fakadóan hormonális háztartásunk révén akarva akaratlanul egy érzelmi hullámvasút utasaiként száguldozunk a hónap bizonyos napjain. A különféle életszakaszok kihívásaival való megküzdés során (pubertás kor, vizsgaidőszak, stresszes élethelyzetek, esküvőszervezés, gyermekvárás és szoptatás időszakai, változó kor, gyász stb.) szintén érzelmeink számtalan árnyalatát fedezhetjük fel. Csodálkozunk hát, hogy időnként érzések, benyomások, indulatok akkora sokasága önt el bennünket egyszerre, hogy már mi magunk sem tudunk kiigazodni saját lelkiállapotunkon? Kapcsolatainkban, munkahelyi vagy otthoni teendőink során egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan bánunk ezzel a ránk bízott színes érzelmi palettával. A szemináriumon az érzelmi kiegyensúlyozottság alapjait járjuk körbe, valamint támpontokat kaphatunk ahhoz, hogyan őrizhetjük meg belső békénket a hétköznapok stresszel teli viharaiban.

Molnár Renáta

Molnár Renáta
Cor-Way® életmódtréner,
személyi edző, lelkigyakorlat-vezető
Hivatásomnak és munkámnak tekintem – négygyermekes anyaként is – a testi-lelki egészségnevelést és közösségépítést. Célom, hogy lelkesítsem, segítsem a különböző korú, egészségi állapotú és élethelyzetű embereket abban, hogy harmonikusabban éljék mindennapjaikat.
Három pillérre – sport, lélek, élet – épülő teljes élet- és egészségprogramomat, a Cor-Way®-t az ország több helyszínén tanítom előadások, tréningek, képzések és lelkigyakorlatok keretében.
A mozgás lelkisége című könyv társszerzőjeként a jézusi gyaloglás lelkigyakorlatait is vezetem, szervezem országszerte. Alapítója vagyok a Jézussal gyaloglók testvéri közösségének.
Bővebben:
www.cor-way.hu
Szeminárium
A háromórás szeminárium – a járásra épülő életmódtréning – abban segít, hogy hölgyként hogyan tudod összhangba hozni lelki életedet a testmozgással.

Bolyki László

Bolyki László
1973-ban született Budapesten. Zenész (Bolyki Brothers, Budapesti Fesztiválzenekar, Erkel Ferenc Kamarazenekar), lelkigondozó, párkapcsolati és önismereti témákra szakosodott tréner, a Milyen zenét szeret Isten?, a Kegyelem és kalmárszellem, és a Pedig mi azt hittük című könyvek szerzője. Négy gyermek édesapja, a Biatorbágyi Keresztyén Testvér Gyülekezet igehirdetője.

A szeminárium témája:

A szeminárium során a Pedig mi azt hittük című könyvem mondanivalója válik interaktív közösségi élménnyé.
A Valláskárosultak evangéliuma alcímet viselő kötet a két emmausi tanítvány lelkivilágát járja körül, és szándékom szerint a szemináriumon is ez történik majd azzal a céllal, hogy a saját életünkre nézve vonhassunk le értékes következtetéseket.
Mottó: „A prédikátor minden héten egyszer arról beszél, hogy minek kéne lenni, a lelkigondozó pedig mindennap hétszer hallgatja meg, hogy mi van.”

Kovácsné Blaskó Mariann

Időskor – aranykor szeminárium
Emlékszem, gyerekkoromban alig vártam, hogy idősebb legyek, hogy magas sarkú cipőben billeghessek és pénzt kereshessek… Ma 50 évesen bár már nem akarom, hogy gyorsabban teljen az idő, mégis úgy érzem, mintha az évek egyre gyorsabban telnének.

Idős emberekkel foglalkozó szociális munkásként nagyon hálás vagyok azért, mert néha láthatom, hogyan lehet méltósággal megélni az idősödés folyamatát, a nyugdíjba vonulást és az időskort. Középkorúként érzékelem a vívódást a korosztályomban, akik őrlődnek elődeik és utódaik szükségleteinek kielégítése között. Honnan kaphatunk segítséget? Meg kell-e várni, amíg érzelmi, lelki és anyagi tartalékaink kimerülnek? Mit tehetünk, ha idős szüleinken a demencia (időskori elbutulás) jeleit fedezzük fel? Milyen mintát adunk gyermekeinknek? Összeegyeztethetők-e elvárásaink és a realitások a mai magyar idősellátó rendszer bugyraiban? Ezekről való közös gondolkodásra számíthatsz az Időskor – aranykor szemináriumon a részemről.

Kovácsné Blaskó Mariann szociális munkás, a Fővárosi Önkormányzat Gödöllői Idősek Otthonának intézményvezetője, három gyermek anyukája. Férjével, M. Kovács László baptista lelkész és szociális szakemberrel a kartali gyülekezetben szolgálnak.

Szegedi Tivadarné Bartha Zsuzsanna

Szegedi Tivadarné Bartha Zsuzsanna vagyok. Nyugdíjas gyógyszerész.
Három gyermek nevelését bízta ránk az Úr. Nevelési
hiányosságainkat ezen a területen is gyógyítja. Nyolc unokával ajándékozott meg!
Református gyülekezetben ismertem meg az Úr Jézust személyes Megváltómnak 15 évesen. Férjem baptista közösségbe tartozott, együttes szolgálatot ott kaptunk. Először polgári állás mellett, majd főállásban lelkészként kapott feladatot a férjem. 12 évig Kiskunhalason, 14 évig Rákoshegyen, majd 5 évig Vaján. Így mellette és vele szolgálhattunk.
Aranykornak az időskor csak akkor nevezhető, ha átsejlik a sok gyengeség, betegség mellett az úti cél: a nekünk készített ünnepi vacsora az aranyutcájú városban, ahová megváltó Urunk, mennyei Vőlegényünk vár a ránk szabott fehér ruhával és aranykoronával. Addig is ő gondoskodik minden szükségünkről bőségesen.
Szeretettel várok mindenkit, aki ezen az útszakaszon bizonytalanul, néha félelmek között, de annak a kezét szeretné megtalálni, Aki már átment a halálon, és vissza is tért, hogy minket is átvezessen biztonságosan.
Övé a dicsőség!

 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!