Jöhetnek a nemzetközi versenyek

2561

2018. március 17- én Budapesten a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban került megrendezésre a „Magyar Ifjúsági Robot Kupa 2018. Budapest” elnevezésű országos robotikaverseny, amely egyben a RoboCup Junior (RCJ) 2018 (Montreal) világbajnokság és az EURCJ 2018 (Montesilvano) Európa-bajnokság Rescue Line és Rescue Maze kategóriáinak magyar nemzeti minősítő versenye is.

A Rescue-robotok katasztrófa szimulációs helyzetben, autonóm módon kizárólag saját szerkezetükre és programozásukra hagyatkozva mentenek áldozatokat. A Baptista Szeretetszolgálat robotikacsapata 2012-ben csatlakozott a világméretű, magas társadalmi kutatóprojekthez, és ért el világszinten is kiemelkedő eredményeket.

A magyar nemzeti bajnokság és minősítő verseny az idei évben három kategóriában került megrendezésre.

A kifejezetten oktatási célzattal létrehozott Rescue Line könnyített kategóriában azok a csapatok vehettek részt, melyeknek tagjai fiatalabbak a nemzetközi minősítéshez szükséges életkortól, vagy még először versenyeznek. Ebben a kategóriában a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetséggondozó programjának legfiatalabb (10–11 éves) tagjai két robottal indultak. Az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola diákjaiból álló csapatok maximális pontszámot elérve (időkülönbség döntött) kimagasló teljesítménnyel végeztek kategóriájuk I. és II. helyein.

MIKROBIT_2 csapat (Kis Panni, Regőczi Nóra, Regőczi Zsófia): „Rescue Line Könnyített Magyar Bajnok” I. helyezés.

MIKROBIT_1 csapat (Regőczi Anna, Váradi Sarolta, Kramarik Gergely): „Rescue Line Könnyített Magyar Bajnok” II. helyezés.

A világ- és Európa-bajnokságokra minősítő versenyeken a Baptista Szeretetszolgálat robotikacsapata három robottal indult. A Rescue Line kategóriákban az RCJ 2016 világbajnokságon egyéni 2. helyezést elérő csapattaggal rendelkező, a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium diákjaiból alkotott „2_Bit” páros magabiztosan szerezte meg újabb magyar bajnoki címét, ezáltal a jogot, hogy Magyarországot képviseljék a világ- és Európa-bajnokságokon. A Rescue Maze-robotok versenyében programozóink első alkalommal vettek részt, ami teljesítményükön kicsit sem látszott. A 2_Bit összeállítás kimagasló pontszámmal ezt a kategóriát is megnyerve szerezte meg a magyar bajnoki címet és az újabb nemzetközi minősítést csapatunk számára. A kategória II. helyén szintén a kőrösis diákokból álló *NiceDroid* csapatunk végzett.

2_Bit csapat (ifj. Abán Csaba, Parilla Anna): Rescue Line Minősített Magyar Bajnok I. helyezés; Rescue Maze Minősített Magyar Bajnok I. helyezés

*NiceDroid* csapat (Jakab Ágnes, Papcsák Nóra): Rescue Maze Minősített Magyar Bajnok II. helyezés

A csapatok felkészítője: Abán Csaba.

A verseny eredményhirdetésekor Szilágyi Attilától, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatójától a bajnoki kupák mellett a Baptista Szeretetszolgálat által felajánlott 500.000 Ft díjazást vehették át a győztes csapatok. A Magyar Ifjúsági Robot Kupa 2018-as eredményeinkkel a Baptista Szeretetszolgálat robotikacsapata megszerezte a 120. országos és világversenyen elért dobogós helyezését, valamint hetedik éve őrzi veretlenségét a Rescue-robotok magyar nemzeti minősítő versenyén.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!