Portugáliában 2022. június 1–4. között került megrendezésre a European RoboCup Junior 2022 elnevezésű robotika-Európa-bajnokság, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai három Rescue kategóriában képviselték Magyarországot. A Rescue robotok katasztrófaszimulációs helyzetekben, kizárólag szenzorjaikra és programozásukra hagyatkozva, autonóm módon mentenek áldozatokat.  

A képen: A „csúcskategóriában” versenyző, jelenleg a vb-re készülő Európa-bajnok magyar csapat: ifj. Abán Csaba, Parilla Anna, Cs. Kiss Zsófia Panna

A Rescue Line Entry U14-es ligában a Fazekas Kristóf, Tuka Ákos összetételű Sensor csapat magabiztos teljesítménnyel, végig az élmezőnyben versenyezve szerezte meg az Európa-bajnokság első helyezését. A Rescue Maze Entry U19-es versenyszámban a Szilágyi Jázmin, Szél Nikolett alkotta Lightning csapat a náluk idősebb korosztállyal is versenyezve harmadik helyezést ért el.  

Világszinten a U19-es robotika technológiai csúcsát képviselő Rescue Maze kategóriában a korábban világbajnoki ezüst- és bronz-, valamint Európa-bajnoki ezüstérmes 2_Bit nevű csapat képviselte hazánkat. Az ifj. Abán Csaba, Parilla Anna, Cs. Kiss Zsófia Panna összetételű egység az Eb első futamától vezette a magas színvonalú mezőny versenyét, és magabiztos teljesítménnyel szerezte meg az Európa-bajnoki címet. A csapat 2022 júliusában a Thaiföldön megrendezésre kerülő robotika-vb-n képviseli Magyarországot.  

A Baptista Szeretetszolgálat robotikásai az elért helyezések alapján a 2022-es Európa-bajnokság érintett Rescue kategóriáinak legeredményesebb résztvevői voltak. Az elmúlt tíz évben a Baptista Szeretetszolgálat robotikacsapata 9 db vb-i, 5 db Eb-i és 125 db országos dobogós helyezést ért el. A csapatok felkészítője, mentora Abán Csaba, a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa. 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286